Kaari Utrion Itsemurhakoppi

Sitoutumaton sosialidemokraatti, kirjailija Kaari Utrio ehdottaa, että ”omaehtoinen kuolema” olisi ratkaisu vanhainkotien ongelmiin.

”Terveyskeskuksissa voitaisiin jakaa vanhuksille, vaikkapa yli 70-vuotiaille, ystävällisiä ”unipillereitä”. Se tulee olemaan välttämätöntä, sillä nopeasti kuoleva vanhus on eduksi yhteiskunnalle. Mistä muka kaikille suurten ikäluokkien edustajille saadaan hoitajat?” kysyy Utrio.

On mielenkiintoista että Utrio ei uskalla käyttää sanoja itsemurha tai edes eutanasia. Siitähän asiassa on kyse, jos vanhus itse ottaa tappavan pillerin tai häntä avustetaan sen ottamisessa. Utrio vielä haluaisi että valtio tukisi taloudellisesti ja henkisesti suoranaista itsemurhateollisuutta. Jonkunhan ne pilleritkin on valmistettava.

Utrio myös vetoaa aikamme tärkeimpään asiaan, rahaan. Eihän meillä ole rahaa hoitaa vanhuksia. Väärin. Miten meillä on esimerkiksi varaa nostaa kehitysapu 0,7 prosenttiin eli käyttää siihen lisää 477 miljoonaa euroa, mutta samaan aikaan jakaisimme oman maamme vanhuksille itsemurhapillereitä?

Onpa kunniakas päätös sotaveteraanin taistelulle. Senkö takia ajoimme natsit pois Lapista, että voisimme omaksua heidän ajatuksensa yhteiskunnan heikompien tuhoamisesta vuosikymmeniä myöhemmin?

Utrion mielipiteeseen sisältyy ajatus siitä, että pilleristä kieltäytyvä voi syyttää huonosta hoidosta vain itseään. Niinpä pilleri vapauttaisi yhteiskunnan järjestämästä laadukasta hoitoa vanhuksille.

Ihmisellä tulisi olla hyvä elämänkaari – turvallinen lapsuus ja turvallinen vanhuus. Abortteja suorastaan jo suositellaan, joten siinä mielessä eutanasia on looginen jatke. Jokainen meistä on tämän ajattelun mukaan arvokas vain terveenä ja yhteiskuntaa materialistisesti hyödyttävänä. Vanhus ei ole rasite, vaan arvokas yhteiskunnan jäsen, jolla on syy elää aivan kuten meillä kaikilla ominaisuuksiin katsomatta.

Seuraavaksi voisi kysyä SDP:n puheenjohtajalta Jutta Urpilaiselta, että miten Utrion ajatus sopii SDP:n vaatimukseen hyvinvointivaltion säilyttämisestä?

Utrio on myös ollut Tarja Halosen kansalaisvaltuuskunnan puheenjohtaja vuosina 2000 ja 2006. Haluaako myös maamme äiti vanhukset mahdollisimman pian mullan alle?

Nämä taitavat olla niitä SDP:n mainostamia unelmia.

Tässä on yksi nuori, joka ei koskaan tule tarjoamaan äidilleen ”ystävällistä unipilleriä” ja puolustaa Espoossa vanhuksien oikeutta ihmisarvoiseen elämään, mikäli pääsee luottamustoimessa asiasta päättämään.

Olisikohan muuten aineksia nostaa Utriota vastaan syyte ”kiihottamisesta kansanryhmää vastaan?”

Se kun tuntuu olevan muodikasta nykyään.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu