Valtuustosta: Pohjois-Espoon palvelut kuntoon

Pohjois-Espoon Niipperin koulusta 40 henkilöä mukaan lukien oppilaita ja koulun henkilökuntaa on ilmoittanut sisäilmaan liittyvistä oireista. Sisäilmatutkimus vahvisti, että koulun ulkoseinissä ja lattian alapohjassa on kosteutta, jossa pesii hometta ja sädesientä.

Ensi syksynä koulussa alkaa satoja tuhansia euroja maksava kattoristikoiden korjaus, joka vaatii väistötiloihin siirtymistä. Vanhoihin tiloihin rahan pumppaamisen sijaan täytyy tehdä päätös uuden Niipperin koulun rakentamisesta. Nykyinen koulu käy muutenkin pieneksi. Niipperin kentälle voidaan sijoittaa siirtokelpoiset tilat rakentamisen ajaksi. Espoon kaupungin on vaadittava valtiota osallistumaan vahvemmin sisäilmaongelmista kärsivien koulujen korjaukseen.

Liikenneyhteydet ovat Pohjois-Espoossa riittämättömät. Käytän työmatkallani bussilinjaa 436, joka ajaa Kalajärveltä Helsinkiin. Linjareitin muutoksen myötä bussi ajaa Vihdintien sijaan Martinlaakson kautta, mikä on saanut useat pohjois-espoolaiset siirtymään yksityisautoiluun vaikka bussi olisi ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

Pohjois-Espoosta tarvitaan suora yhteys Helsinkiin Vihdintien kautta ja ruuhka-aikoina kolme bussivuoroa tunnissa. Syöttöliikenne kehäradalle ei nyt toimi, koska linja 436 kulkee niin harvoin. Pohjois-Espooseen rakennetaan vauhdilla uusia asuntoja ja alueella on paljon lapsiperheitä. Palvelut kuten koulut ja liikenne on saatava vastaamaan asukkaiden tarpeita.

 

(Mielipidekirjoitus on julkaistu Länsiväylässä 23.1.2016.)

 

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu