Perussuomalaiset haluaa vapauttaa alkoholilainsäädäntöä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hyväksyi tänään ministeri Juha Rehulan (kesk.) alkoholipolitiikkaa koskevat esitykset ja on linjannut lisäksi olevansa valmis seuraaviin uudistuksiin:

 

– Vähittäiskaupoissa myytävän alkoholin vahvuusraja nostetaan 8,5 prosenttiin (nyt 4,7 %)

– Alkoholin myynti vähittäiskaupoissa sallitaan klo 7-23

– Alkoholin ravintolamyynnin arvonlisävero lasketaan 14 prosenttiin (nyt 24 %)

– Pienpanimoille sallitaan ulosmyyntioikeus samoin edellytyksin kuin vähittäiskaupalle

– Sallitaan alkoholin vientiin liittyvä mainonta ja markkinointi sekä kotimaisten yrittäjien verkkokauppa ulkomaille

–  Päivittäistavarakaupan valmistustaparajoitteesta luovutaan, eli myös muuten kuin käymisteitse valmistettujen alkoholijuomien myynti tulisi sallia vähittäiskaupoissa

 

Perussuomalaiset haluaa nykyistä vapaampaa alkoholipolitiikkaa. Vahvat oluet, siiderit ja lonkerot ovat puolestamme tervetulleita kauppojen hyllyille.

Olisi hyvä muutos, että kaupat voisivat myydä alkoholia klo 7-23 välillä. Saman mahdollisuuden tarjoaisimme myös pienpanimoille, joiden yhteydessä olevilla ravintoloilla tulisi olla ulosmyyntioikeus samoin säännöin kuin ruokakaupoilla. Perussuomalaiset on myös valmiita laskemaan ravintoloiden myymän alkoholin arvonlisäveron samalle tasolle kuin ravintolaruoan eli 14 prosenttiin.

Turha holhoaminen vähenee ja kohtuukäyttäjien vapaus kasvaa!

 

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu