Hehän ovat kuin kaksi marjaa…

Helsingin yliopiston Venäjän tutkimuksen professorilla Timo Vihavaisella on uskallusta uida vastavirtaan akateemisessa maailmassa. Vihavaisen tuore kirja on Länsimaiden tuho, jonka perussanoman mukaan kulttuuri – pyrkimys totuuteen, hyvyyteen ja kauneuteen – on korvattu kyltymättömällä kuluttamisella.

Vihavaisen mukaan moniarvoisuuttaan korostava postmoderni älymystö pitää kaikkea yhtä arvokkaana ja hyssyttelee kriittistä keskustelua poliittisen korrektiuden nimissä.

Taidan olla huomannut ja kirjoittanut itse ihan saman:

”Vihervasemmisto – – on dogmaattisesti vihkiytynyt täydellisen syrjimättömyyden periaatteeseen. Syrjimättömyyttä on myös kulttuurirelativismi eli kaikkien kulttuurien pitäminen lähtökohtaisesti samanarvoisina.

Samaa arvoantoa ei kuitenkaan anneta esimerkiksi Suomen luterilaiselle kirkolle, jolta vaaditaan jos jonkinlaisia myönnytyksiä. Periaatteeseen tuntuukin kuuluvan kristillisen moraalin avoin halveksunta. Valtio ei tunnusta mitään uskontoa, mutta sen pitää silti johtaa moraaliset periaatteensa jostakin.”

Kirjoitin 26.9.2009 otsikolla ”Olen nyt perussuomalainen” uskovani, ”että suomalaiset kaipaavat vaikuttajia, jotka ovat terveellä tavalla poliittisesti epäkorrekteja. Vaikuttajia, joilla on visio siitä millainen Suomen tulisi olla, millainen Suomi voisi olla, eivätkä he pelkää sanoa sitä ääneen.”

Vihavainen ennustaa, että Suomessa eletään pian yhä enemmän islamismin ehdoilla.

Siitäkin olen tainnut jotain pientä mainita otsikolla ”Suomi menossa kohti Iso-Britannian shariaa”:

”Suomessa on nyt ainakin shariatuomioistuin ja muslimien omat uintivuorot.  Eikö kukaan näe näiden toimien kokonaisvaikutusta suomalaiseen, länsimaiseen oikeuskäsitykseen perustuvaan yhteiskuntaan?”

Ilahduttavaa huomata, että ainakin Vihavainen näkee ja uskaltaa tuoda sen myös ilmi. Vihavainen myös pitää Halla-ahon uskonrauhan rikkomisesta saamaa sakkotuomiota ”pöyristyttävänä”. Niin minäkin.

”Islamilla pelotellaan, mutta onko se tarpeetonta? Katsotaanko meillä liian yksisilmäisesti, liian mustavalkoisesti? Pitäisikö siitä aktiivisesti lähteä hakemaan jotain semmoista, joka rikastuttaa?” toimittaja Leena Pakkanen kysyy Vihavaiselta Ylen Aamutelevision haastattelussa 21.9.2009.

”No sitähän on kyllä haettu jatkuvasti,” Vihavainen sivaltaa.

Touché.

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu