Eurooppa on sodassa ääri-islamismia vastaan

Euroopassa terrori-iskua seuraa samanlaisena toistuva kaava: ensijärkytys, vakuutteluvaihe siitä että asialle tehdään jotain, jotta vastaava ei enää toistuisi, ja paheksuntavaihe kaikkia niitä kohtaan, joiden koetaan väittävän, että teot liittyisivät mitenkään tekijöiden uskonnolliseen vakaumukseen. Lopulta asia unohdetaan. Kunnes tapahtuu jälleen uusi terrori-isku.

Ranskassa tehdyt terrori-iskut 2010-luvulla:

Toulusen ja Montaubanin iskut maaliskuussa 2012, La Defensen isku toukokuussa 2013, Toursin poliisiaseman isku 20. joulukuuta 2014, Dijonin isku 21. joulukuuta 2014 (tekijä ajoi autolla yli 11 jalankulkijan päältä), Nantesin isku 22. joulukuuta 2014 (tekijä ajoi autolla yli 10 jalankulkijan päältä), Charlie Hebdon isku tammikuussa 2015, Nizzan isku helmikuussa 2015, Villejuifin huhtikuussa 2015, Saint-Quentin-Fallavierin isku kesäkuussa 2015, Thalysin junaisku elokuussa 2015, Pariisin isku marraskuussa 2015, Valencen isku 1. tammikuuta 2016, Pariisin isku 7. tammikuuta 2015, Magnanvillen isku kesäkuussa 2016 ja Nizzan isku 14. heinäkuuta 2016. Näiden lisäksi osa 22. maaliskuuta 2016 Brysselin iskujen tekijöistä tuli Ranskasta.

Mikä yhdistää kaikkia näitä raukkamaisia, pääasiassa viattomiin siviileihin kohdistuneita iskuja? Kaikkien takana on ääri-islamistinen ideologia, joka on poliittisen islamin kaikkein kieroutunein muoto.

Eurooppa kokee samaa kuin Israel on kokenut jo vuosien ajan. Auto- ja puukkoiskujen kaltaisiin terrori-iskuihin on nyt varauduttava. Valtioiden tärkein tehtävä on suojella kansalaisiaan. Ranskalle on annettava kaikki tuki sodassa ääri-islamistista terrorismia vastaan. Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta.

Pelolle ei pidä antaa periksi vaikka se on inhimillinen tunne, koska se voi lamaannuttaa tai hämärtää arvostelukykyä. Päätöksentekijöiltä odotetaan nyt määrätietoisia tekoja. Päätöksentekijöiden odotetaan tunnustavan tosiasiat. Eurooppa on sodassa ISIS:ä ja ääri-islamisteja vastaan. Joka tämän kiistää niin elää sellaisessa haavemaailmassa, johon ei kertakaikkiaan ole varaa.

Yhteistyö on avain voittoon. Yhdysvaltain ja Israelin kaltaiset maat ovat luonnollisia liittolaisiamme taistelussa ääri-islamismia vastaan. Kuten olen aiemmin Siirtolaiskriisi-kirjassa kirjoittanut, tarvitaan mahdollisimman laaja liittouma tuhoamaan ISIS. Tavoitteen toteuttamiseksi on tehtävä yhteistyötä myös Venäjän, eri arabimaiden ja jopa Syyrian hallinnon kanssa. Tätä taustaa vasten on aivan oikein, että Suomi vahvistaa kurdien Peshmerga-joukkojen koulutusta.

Euroopan unionin ulkorajavalvonta on saatava kuntoon tai muutoin sisäinen vapaa liikkuvuus on lopetettava. Euroopassa on seurattava tarkemmin, että mitkä toimijat rahoittavat moskeijoita ja muita islamilaisia yhteisöjä, sillä sen lauluja laulat, jonka leipää syöt. Nykyisin kärsijänä ovat myös vaikutuksille alttiit musliminuoret, jotka joutuvat radikaalisaarnaajien pauloihin.

Jatketaanko itsepetosta jälleen seuraavaan iskuun asti vai myönnetäänkö, että terrorismin vastainen taistelu on maailmankatsomuksien sotaa, jossa ääri-islamistit haluavat tuhota koko länsimaisen elämänmuodon? Kantaako muslimiyhteisö sen vastuun, joka sille kuuluu?

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu