Keskustan valtakunta

Rovaniemeläinen kaupunginvaltuutettu Pertti Ahokas (kesk) on tehnyt poliisille tutkintapyynnön äskettäin julkaistusta Näin valta ostetaan -kirjasta. Asiasta kertoi ensimmäisenä rovaniemeläinen perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Hemmo Koskiniemi.

Ahokas pyytää poliisia tutkimaan, syyllistyivätkö kirjan kirjoittajat yhteiskuntatieteiden tohtori Petri Koikkalainen ja emeritusprofessori Esko Riepula (sd) kiihotukseen kansanryhmää vastaan.

Ahokas sanoi Uudelle Suomelle pitävänsä kirjan sisältöä keskustalaisia loukkaavana. Kirjassa vaalirahakohun päävastuullisena pidetään pääministeri Matti Vanhasta, jonka eroa Riepula on vaatinut julkisuudessa kirjan julkaisun jälkeen.

Keskustalaisilla on vaalirahapaljastusten jälkeen ollut neljä vaihtoehtoa. Ensimmäinen vaihtoehto on ollut olla hiljaa ja toivoa parasta. Sitä Ahokas ei tajua tehdä, vaan lisää vettä kiukaalle. ”Käyttäkää totuutta säästeliäästi,” sanoisi kokoomuksen Kimmo Sasi.

Toinen vaihtoehto on kieltää kaikki, syyttää etelän metiaa ja mennä piiloon perunakellariin. Puoluesihteeri Jarmo Korhonen on keputaktiikan asiantuntija, joka aluksi yhdisti ensimmäistä ja toista keinoa. Kiellä kaikki, mutta tee se vaivihkaa. Yhdistelmä ei kuitenkaan enää toimi, kun kansan silmien eteen on läväytetty myös säätiöiden likainen peli.

Siksi Korhonen on siirtynyt osittain kolmanteen vaihtoehtoon eli avoimuuteen, glasnostiin. Hän on Lauri Tarastin johtamassa vaalirahatoimikunnassa esiintynyt avoimuuden rehellisenä takuumiehenä. Toimikunta on hymistellyt yhteen ääneen – historiaa tässä tehdään. Tiedä häntä.

Korhonen on kokenut syntiinlankeemuksen, mutta onko hän esittänyt katumusta? Epäilemättä hän edelleen kiero kuin korkkiruuvi ja valmis taipumaan sopivaan asentoon jos tilanne sitä vaatii.

Neljäs vaihtoehto sen sijaan ei käy edes mielessä. Poliittisen vastuun kanto ei kuulu keskustalaiseen poliittiseen kulttuuriin. Ei kepulaisten ole tarvinnut itse erota – sen hoiti Kekkonen.

Keskusta on omaksunut Jäätteenmäen-Vanhasen linjan Paasikiven hengessä. Sen perusperiaatteet ovat seuraavat:

  • a) Keskustan sisäpoliittinen probleemi on raha ja suhteemme siihen. Kaikki muut ovat poliittisesti toisarvoisia.
  • b) Hyvät ja ystävälliset välit rahoittajiin.
  • c) Konflikteja vältettävä.
  • d) Keskustan on kartettava rahoittajien vastaista ja rahoittajille vihamielistä politiikkaa.
  • e) Tähän on pyrittävä, huolimatta pettymyksistä, joita olemme saaneet ja saamme kokea.

Pettymyksiä, konflikteja ja rahan politiikkaa on varmasti vielä luvassa. Olivat Koikkalainen ja Riepula sitten syyllisiä tai eivät, keskustalaiset saavat syyttää kansanryhmäänsä vastaan nousseesta ”vihasta” lähinnä itseään.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu