Lex Lindström toteutuu ja Guggenheim torpattiin

Olen erittäin tyytyväinen hallituksen budjettiriihen tuloksiin ja ministereidemme tekemään työhön. Lukuisat Perussuomalaisille tärkeät tavoitteet toteutuvat.

Hallitus toteuttaa Lex Lindströmin. Kyseessä on kertaluonteinen poikkeusmenettely, jonka myötä yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien on mahdollista päästä ennenaikaisesti eläkkeelle. Työministeri Jari Lindström (ps) teki kovasti työtä tämän toteuttamiseksi.

Alkuperäisen ehdotuksen teki aikoinaan kansanedustaja Ilkka Taipale, joka laittoi sosialidemokraattien jäsenkirjan lepäämään vuonna 2012. Silloin Taipale sanoi, että puoluejohto ja entinen työministeri Lauri Ihalainen (sd) eivät noteeranneet hänen ehdotuksiaan köyhyyden puolittamiseksi ja pitkäaikaistyöttömien eläkkeelle päästämiseksi.

Ilkka Taipaleen hyvän idean toteuttajana toimii Perussuomalaiset, vaikka työministeriö on vuosikausia ollut sosialidemokraattien vaikutusvallan alaisena. "Tämä on yksi esimerkki jonka te perussuomalaiset hoidatte, jonka SDP:n olisi pitänyt hoitaa kun se oli hallituksessa," sanoi Taipale Lex Lindströmistä.

Torppasimme lopullisesti Guggenheimin valtionrahoituksen. Mikään ei estä hankkeen etenemistä yksityisin varoin, mutta julkisia varoja ei tämänkaltaiseen hankkeeseen ole moraalista käyttää. Sinun ja minun rahaani ei tähän hankkeeseen mene ja se on perussuomalaisten ansiota.

Ansiotuloverotuksen kevennys 515 miljoonaa euroa toteutetaan kaikille tuloluokille ja eläkeläisille. Yrityksille tulee muun muassa maksuperusteinen arvonlisävero ja kotitalousvähennys nostetaan 50 prosenttiin.

Päivähoitomaksujen korotus perutaan, mutta pienituloisille tulee maksuhelpotus. Tämä korvataan korottamalla rakentamattoman maan kiinteistöveroa ja tuulivoimapuistojen veroa.

Autoveron keventäminen jatkuu ensi vuonna 36 miljoonalla eurolla. Turvapaikanhakijoihin liittyvät kulut pienenevät ennusteen mukaan 180 miljoonaa.

Omais- ja perhehoitajat huomioidaan. Kunnat saavat yli 90 miljoonaa euroa omais- ja perhehoidon kehittämiseen. Sotiemme veteraanit saavat useita toimia heidän hyväkseen, kun juhlimme ensi vuonna satavuotista itsenäisyyttämme.

Ja kaiken kukkuraksi Perussuomalaiset torjui vaatimallani tavalla Ahvenanmaan valtionosuuden kasvattamisen, joka olisi vienyt 15 miljoonaa euroa lisää vuodessa!

Perussuomalaiset profiloituu työväenpuolueena, joka ymmärtää myös yrittämisen todellisuuden. Työväenpuolue ilman sosialismia.

Paljon on kuitenkin kiinni työmarkkinajärjestöistä. Perussuomalaisten tavoitteena on useita eri malleja, joilla ihminen saa jalan oven väliin – myös he, joilla on työrajoitteita. Kysymys on uudesta sopimisesta, jossa ei kuitenkaan mennä alle työehtosopimusten. Erityisen tyytyväinen olen työelämän ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten työllisyyden edistämiseen tähtäävistä keinoista.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu