Erkkikään ei ota selvää – mikä on demareiden maahanmuuttolinja?

Demareiden puheenjohtajakamppailussa käydään kovaa vääntöä siitä, mikä loppujen lopuksi on sosialidemokraattista maahanmuuttopolitiikkaa.

Joulukuussa 2015 sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne totesi, että hän on lukenut hallituksen turvapaikkapoliittiset toimenpiteet ja pitää niitä erittäin hyvinä. Näihin kuului muun muassa perheenyhdistämisen ehtojen tiukennus. Kesällä 2016 Rinne kertoi pitävänsä perheenyhdistämisen tulorajojen tasoa ”järjettömänä”.

Erkkikään ei ota selvää mikä on Rinteen maahanmuuttolinja, ja Tuomioja on sentään kokenut demari.

Puheenjohtajaehdokas Tytti Tuppurainen halusi eduskuntapuheenvuorossaan hylätä hallituksen esityksen turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämisen tiukentamisesta. Tuppuraisen mukaan "Suomi ei saa profiloitua sulkeutuvana, pimeyden tyyssijana".

Lisäksi Tuppurainen on vaatinut, että Suomen vuotuinen pakolaiskiintiö nostetaan 10 000 ihmiseen, kun hallituksen linja on 750. Tuppurainen haluaa moninkertaistaa pakolaisten määrän Suomessa. Kannattaako Rinne samaa linjaa?

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi helmikuussa 2016, että Eurooppa ei kestä enää uutta kansainvaellusta. Puheenjohtajaehdokas Timo Harakka piti presidentin totuudellista puhetta ”kylmänä”.

Täytyy sanoa, että Suomi saisi kylmää kyytiä, jos näitä demareiden linjauksia otettaisiin käyttöön. Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen linja on ollut johdonmukainen sekä hallituksessa että oppositiossa.

Kannattaako vai vastustaako demareiden valittu puheenjohtaja hallituksen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa?

Odotan, että toimittajat laittavat demarijohtajan yhtä koville kuin persujohtajan.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu