Johanna Korhonen laatii kökkökirjoituksia

Johanna Korhonen (HS 4.11.) ei ota kantaa Perussuomalaisten nuorten kannanottoon, vaan käy taistoon kuvitteellisia argumentteja vastaan. Suomenruotsalaiset ovat suomalaisia, mutta ruotsalaisen kansanpuolueen politiikka on luonut heille epäoikeudenmukaisia etuja kuten korkeakoulujen kielikiintiöt.Yläaste on unohdettu heti sinä päivänä kun sieltä pääsee pois, mutta maan epäkohdat eivät rajoitu neljän seinän sisälle.

Virallinen kaksikielisyys ei ole perusteltua taloudellisesti, demografisesti tai maahanmuuttajien integraation kannalta. Ruotsin kieli tulisi muuttaa viralliseksi vähemmistökieleksi, jonka oikeudet taattaisiin alueellisesti. Pakollinen ruotsin opetus tulisi poistaa kaikilta opintoasteilta, jotta resursseja vapautuisi valtakielien opiskeluun. Nämä toimet takaisivat ruotsin kielelle todellisia tarpeita vastaavan aseman suomen kielen rinnalla.

Simon Elo

PS Nuorten hallituksen varajäsen,

valtiotieteiden ylioppilas

Espoo

(Lähetetty Helsingin Sanomien mielipidepalstalle 4.11. Ei julkaistu.)

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu