Presidenttipelissä yksi on ylitse muiden

Uuden Suomen mukaan vuoden 2012 mahdollisista presidenttiehdokkaista yksi on ylitse muiden: eduskunnan puhemies Sauli Niinistö (kok.). Väite ei pidä paikkaansa.

Kyselyssä vain puolet halusi kokoomuksen ehdokkaaksi Niinistön, mikä on verraten vähän kun ajattelee kuinka paljon hänen ehdokkuuttaan on rummutettu vuosien varrella.

Helsingin Sanomille kyselyn tehnyt Suomen gallup ei tutkinut lainkaan perussuomalaisten tilannetta. Todellisuudessa vain Timo Soini on ylitse muiden, sillä kentältä ei edes tarvinnut kysyä, kuka laitetaan ehdolle. Soini on kansan suosikki, jolle ei löydy todellista haastajaa.

En väitä, etteikö puolueessa haastajan puute olisi ongelma, mutta Uuden Suomen olisi pitänyt huomata, että Soini on Niinistöä suositumpi. Niin suosittu, ettei edes kysyä tarvitse.

Niinistö ja Matti Vanhanen jättäytyvät pois, Alexander Stubb pitää enemmän muista maista vierahista ja SDP:llä on niin surkea tilanne, että vasemmistoliiton Suvi-Anne Siimeskin eksyy listalle. Paavo Lipponen ei kelpaa EU:n eikä Suomen presidentiksi (jälkimmäiseksi ei taida halutakaan) ja Erkki Tuomioja on tuomittu väistymään. Vihreillä ei ole laittaa muuta nimeä kuin jo kaksi kertaa kärvistellyt Heidi Hautala. Politiikan ulkopuoleltakaan ei ole vahvaa nimeä. Kyselyssä esiin nousseista poroporvareista Sirkka Hämäläisestä tai Björn Wahlroosista ei ole kansanvillitsijöiksi.

Suomella ei ole mitään presidenttiongelmaa 2012 vaan Suomella on ollut presidenttiongelma sitä ennen. Vuonna 2012 pääsemme viimein eroon muumimammasta.

Kun aika tulee niin kansa valitsee jatkajan. En rehellisyyden nimissä uskalla vielä veikata, kuka hän on.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu