Budjettiriihestä tukea työpaikkojen syntymiseen

Eduskunnan istuntokausi alkaa ensi viikon tiistaina. Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlavuotena ympäri maan on esitelty isänmaamme hyviä saavutuksista ja suomalaisen kulttuurin helmiä. Juhlavuoden pääteema, Yhdessä, on tarkoituksen mukaisesti tuonut meitä lähemmäs toisiamme.

Hallituksen tänään ja huomenna käsittelemän budjettiriihen ja sen tuloksena syntyvän Suomen valtion ensi vuoden budjetin tulee tukea talouskasvua, työpaikkojen syntymistä, keventää verotusta ja taittaa valtion velkaantumista.

Olemme kovalla työllä saavuttaneet jopa kolmen prosentin vuotuisen talouskasvun. Tämä on odotettua parempaa ja haluan kiittää siitä suomalaisia työntekijöitä, yrityksiä, valtuustoissa vaikuttaneita ja kansanedustajia omistautuneesta työstä suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kehittämiseksi. Suomessa on nyt uskallettu tehdä sekä pitkän että lyhyen aikavälin uudistuksia. Puhe on halpaa. Tulosta syntyy.

Keskiluokan verokapina on Sinisen tulevaisuuden myötä tullut suomalaiseen politiikkaan. Täytyy olla oikeus ja mahdollisuus menestyä omalla rehellisellä työllä. Pieni- ja keskituloisten työn verotusta on ensi vuoden budjetissa kevennettävä. Lisäämällä tavallisen suomalaisen ostovoimaa ja kohdistamalla se erityisesti suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin on mahdollisuus myös nostaa työllisyysastetta.

Tämän hallituksen aikana Suomeen on saatu kymmeniä tuhansia työllisiä lisää. Findikaattorin mukaan suomalainen työllisyysaste 15-64 vuotiaissa on 69,3 prosenttia, joten vielä on matkaa hallituksen tavoitteeseen 72 prosentin työllisyysasteesta. Lisää resursseja tarvitaan muuntokoulutukseen ja nuorisotyöttömyyden laskemiseen. Kotihoidon tuen pituutta ei pidä lyhentää eikä perheiden valinnanvapautta heikentää.

Haluamme helpottaa pienyrittäjien asemaa leikkaamalla yritystukia ja kohdentamalla vapautuvat varat sitten pienyrittämisen helpottamiseen.

Suomessa autoilun kustannukset ovat olleet Euroopan kärkiluokkaa. Aloitteestamme autoveroa on kevennetty ja linja jatkuu ensi vuonnakin. Esitämme romutuspalkkion käyttöönottoa ja autoilun kustannuksia ei saa kasvattaa bensaveroa korottamalla. Sininen linja on autoilijalle hyvä.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu