Hallituksen on harkittava uusia veronkevennyksiä

Talouspolitiikan arviointineuvosto katsoo, että kotimaista kysyntää lisäävälle talouspolitiikalle ei ole tarvetta. Sininen eduskuntaryhmä puolustaa vahvasti hallituksen tekemiä 1,2 miljardin euron tuloveronkevennyksiä, jotka painotettiin pieni- ja keskituloisille.

Veroja ei pidä kiristää, vaan päinvastoin hallituksen on harkittava uusia veronkevennyksiä. Talous kasvaa ja vienti vetää. Työllisten määrä on viimeisen vuoden aikana kasvanut yli 80 000:lla. Tätä hyvää kehitystä ei pidä vaarantaa, vaan vauhdittaa.

Sinisten mielestä on oikein, että tavallinen työntekijä saa merkittävän osan työnsä tuloksista. Jokaisella suomalaisella on oltava toivo siitä, että voi edetä elämässään omalla työllään. Verohallinnon tuoreessa tutkimuksessa lähes 40 prosenttia suomalaisista kertoo olevansa turhautunut liian korkeaan verotukseen. Kansa kaipaa keskiluokan verokapinaa.

Kaikelle hallituksen esittämälle näytetään punaista, mikään ei oppositiolle käy. Vasemmisto-oppositio verottaisi kaikki työn tulokset, jos saisi päättää. Vihreät esittää varjobudjetissaan 1,4 miljardin veronkorotuksia. 

Vasemmistoliittolaiset ovat pahastuneet kun olen kutsunut heitä eduskunnan täysistunnossa sosialisteiksi. Nyt heidän presidenttiehdokkaansa Merja Kyllönen kutsuu itseään "rauhaa rakastavaksi futuristi-sosialistiksi". Oli etuliite mikä tahansa niin kyllä vasemmistoliiton talouslinja on silkkaa sosialismia.

Viime eduskuntavaalien alla Paavo Arhinmäki lupasi kansalle lisää veroja ja velkaa. Nyt media ihmettelee, että miksi vasemmistoliiton kannatus ei nouse vaikka Li Andersson viettää enemmän aikaa Pasilan televisiostudioilla kuin kotikonnuilla Turussa. Syy tähän on yksinkertainen. Puoluejohtajan kasvot ovat vaihtuneet, mutta puolueen linja on sama. Eikä velkalinja kelpaa kansalle.

Winston Churchill kiteytti vastaansanomattomasti sosialismin koko kurjuuden:

"Sosialismi on epäonnistumisen filosofia, tietämättömyyden oppi, ja kateuden ylistys, sen kantava hyve on kurjuuden tasainen jakaminen."

Sellainen on punavihreä konkurssi. Mitään ei voi hävitä, jos kokeilee punavihreiden sijaan sinisiä.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu