Henkilöt, tunteet ja tarinat vetävät

Presidentinvaalien vaalipäivä oli kansanvallan juhlapäivä. Annoin ääneni. Jokaisella äänioikeutetulla on yksi ja yhtäläinen. Äänioikeuden puolesta on taisteltu ja yhä taistellaan ympäri maailmaa. Demokratiaa usein osataan arvostaa vasta kun sitä ei ole. Kiitos kuuluu myös jokaiselle ehdokkaalle.

Lämpimät onnittelut uudelleenvalinnastanne herra tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Jatkakaa hyvää työtänne isänmaan puolesta.

Näin voi käydä vain Suomen presidentinvaaleissa: yksi ehdokas kahdeksasta saa lähes 63 prosenttia äänistä, mutta kukaan ehdokkaista ei ole kuulemma hävinnyt. Todellisuudessa kenelläkään muulla ehdokkaalla kuin Niinistöllä ei ole aihetta juhlaan.

Televisiotenttien perusteella kaikki olisi Suomessa muuttunut, jos sunnuntaina olisi valittu presidentiksi joku Niinistön haastajista. Eivät suuret puheet vallankäytöstä suuta halkaise, mutta aiheuttavat äänestäjälle pettymyksen kun kaikkivoipaisuutta ei olekaan. Suomalaiset ovat järkevää kansaa ja näkivät pehmeiden puheiden läpi.

”Näissä vaaleissa vanhat kansanliikkeet Keskusta ja SDP olivat kyllä liikkeitä ilman kansaa. Tulos vahvistaa sitä kehitystä, että vaaleissa kuin vaaleissa ehdokas merkitsee puoluetta enemmän. Siksi ehdokasasettelu on tulevien eduskuntavaalien lopputuloksenkin kannalta keskiössä,” kirjoitti kansanedustaja Joona Räsänen (sd.) Twitterissä.

Olemme Joonan kanssa kummatkin kotoisin Länsi-Uudeltamaalta Lohjalta vaikka olenkin asunut Espoossa jo kymmenen vuotta. Joona on oikeassa. Henkilöt, tunteet ja tarinat vetävät vaalivankkureita.

Uusi politiikka tulee. Voittajaksi nousee hän, joka ei mielistele ketään eikä kiertele kun on vaikeaa. Voittajaksi nousee hän, joka saa aikaan tuloksia ja tarjoaa toivoa. Voittajaksi nousee hän, joka nousee puoluepolitiikan yläpuolelle. Hän, joka herättää tunteita. Hän on tarina.

Nyt voi halutessaaan katsoa jo jopa kuuden vuoden päähän. Ennustan seuraavat ehdokkaat vuoden 2024 presidentinvaaleihin: Jan Vapaavuori (kok.), Matti Vanhanen (kesk.), Sampo Terho (sin.), Jutta Urpilainen (sd.), Pekka Haavisto (vihr.), Laura Huhtasaari (ps.), Li Andersson (vas.), Stefan Wallin (rkp.), Sari Essayah (kd.) ja tuhannen kerran Paavo Väyrynen (kesk, kd. ja kapu.).

Politiikkaa tehdään kuitenkin ajassa. Olen viime aikoina ollut puhumassa perhevapaauudistuksen puolesta. Sanoin Yle Radio 1:n Ykkösaamussa, että perhevapaauudistuksessa on säilytettävä kolmen vuoden kotihoidontuki ja perheiden valinnanvapaus. Olen valmis lisäämään merkittävästi isyysvapaan vapaaehtoista osuutta.

Suomen työllisyysaste on nyt 70,7 prosenttia. Vasemmisto-opposition pahin painajainen toteutuu: hallitus saavuttaa keskeiset tavoitteensa. Useat asiantuntijat ovat nyt sitä mieltä, että hallituksen asettama 72 prosentin työllisyystavoite saavutetaan tämän hallituskauden aikana.

Millä maalata piruja seinille, kun yhä useampi saa töitä? Siksi vasemmisto yrittää kiinnittää huomion aktiivimalliin. Jopa presidentinvaaleissa, joiden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Epätoivo paistaa kauas.

 

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu