Esitän perusturvan indeksijäädytysten lopettamista

Hallituksen aikana Suomeen on saatu lähes 80 000 työllistä lisää ja 72 prosentin työllisyystavoite on täyttymässä. Hallitus kokoontuu ensi viikolla hallituskauden viimeiseen kehysriiheen. Riihessä tehdään tämän hallituksen viimeiset merkittävät budjettipäätökset.

Hyvän talous- ja työllisyystilanteen ansiosta sosiaaliturvaan menee selvästi vähemmän rahaa kuin vielä vuosi sitten ennakoitiin. Kertynyt raha pitäisi käyttää nyt vähävaraisten hyväksi. Perusturvan indeksijäädytysten lopettaminen vuoden 2019 alusta auttaisi tasaisesti vähävaraisia suomalaisia.

Olen myös valmis tekemään 200-300 miljoonan euron tuloveronkevennyksen pieni- ja keskituloisia painottaen, jotta ostovoima säilyy nykyisellä tasolla.

Hallitus on jo aiemmin vahvistanut suotuisaa työllisyyskehitystä yli 1,2 miljardin euron tuloveronkevennyksillä hallituskauden aikana.

Professori Juho Saaren kaksi viikkoa siiten julkaistussa eriarvoisuusraportissa sanottiin, että hyvinvointi Suomessa lisääntyy, mutta samaan aikaan ero hyvin toimeentulevien ja vähävaraisten välillä kasvaa. Lapsiasiainvaltuutettu kertoi tiistaina, että köyhiä lapsia on yhä enemmän.

Hyvinvoinnista nauttii yhä useampi suomalainen, mutta on valitettavasti satoja tuhansia suomalaisia, jotka elävät päivästä päivään kädestä suuhun. Valtiontaloudesta on pidetty huolta erityisesti heitä varten.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu