Uudistusmielinen konservatiivipuolue

Ulkoministeri Timo Soini ​(sin.) kirjoitti toukokuun alussa, että konservatismi on tulevaisuutta. Näin on. Sininen tulevaisuus on uudistusmielinen konservatiivipuolue.

Suomessa on vahva konservatiivinen pohjavire. Perhe on suomalaisille tärkein asia. Suurin osa konservatiiveista on maltillisia, joille ei ennen ole ollut Suomessa omaa puoluetta. Konservatismissa ei ole mitään hävettävää. Siniset uskaltavat puolustaa konservatiivia.

Kaikki vanhat puolueet ovat eturyhmiensä vankeja. Riippumattomat siniset haluavat uudistaa pitäen kiinni perinteistä. Homehtuneita rakenteita on uskallettava ravistella.

Uskomme kevyempään valtioon ja vähäisempään sääntelyyn kuin mitä länsimaat ovat vuosikymmeniä sosialistisen sääntelytulvan alla tottuneet kestämään ja kantamaan.

Euroopassa olemme osa konservatiivien ja uudistajien liittoumaa, johon kuuluu esimerkiksi Britannian konservatiivipuolue. Kansainvälisyys on meille luonteva osa elämää. Puheenjohtajamme Sampo Terho on toiminut europarlamentaarikkona.

EU-mielisiä puolueita Suomessa on riittävästi demareista kokoomukseen. Vai pitäsikö sanoa liikaa? Tilausta on asialinjan EU-kriittiselle puolueelle.

Sininen tulevaisuus on suomalaisten enemmistön linjalla: EU:ssa ollaan ja yhteistyötä tehdään, mutta kaikkea Brysselistä tulevaa ei pidä ottaa annettuna. Kun Britannian kaltainen iso jäsenmaa lähtee niin ei voi olla niin, että EU:n budjetti vain nousee. EU-lisälaskua ei makseta.

Sinisten tavoitteita ovat muun muassa seuraavat:

– Sininen perusturva kaikille
– Käänteinen tulovero pienituloisille palkansaajille
– Ansiosidonnainen työttömyysturva kaikille
– Tuloverotuksen keventäminen
– Kevennetään verotusta autoilijoilta
– Pieniin työ- ja kansaneläkkeisiin tasokorotus
– Kotihoidontuen korotus lapsiperheille
– EU-lisälaskua ei makseta
– Turvapaikkakäsittely EU:n ulkopuolelle
– Ulkomaisen työvoiman tarveharkinta säilytetään

Demarit ovat alkaneet jo asettelemaan itselleen pääministerin hattua. Ei kannata nylkeä karhua ennen kuin se on kaadettu. Suomalaisten on kuitenkin huomattava, että punavihreä vaara uhkaa. Siniset haluavat estää punavihreän hallituksen. Se on vastuumme isänmaalle.

SDP ei tule perumaan yhtään tämän hallituksen leikkausta, mutta voi pilata useita tämän hallituksen tekemiä hyviä uudistuksia.

Siniset haluavat uudistaa politiikan toimintatapoja. Meillä on valmisteilla politiikan uudistamisohjelma, josta nostan muutaman esimerkin.

Osa eduskuntaryhmän kokouksista lähetettäisiin livenä netissä, sillä haluamme lisätä avoimuutta. Annamme mahdollisuuden perustaa sinisten soluja eri paikkakunnille. Vaikkapa kolme henkilöä tietyllä paikkakunnalla ilmoittaa, että he haluaisivat perustaa sinisten solun paikkakunnalleen. Laitamme heille perustietopaketin siitä, miten toimia ja minkälaiselta aatepohjalta. Tämä on uusi yhdistystoimintaa kevyempi tapa osallistua puolueen toimintaan. Tämä on sinisten uudistumielisyyttä.

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu