Vaaralliset rikolliset on voitava pitää telkien takana

Helsingin Sanomien hiljattain tekemän kyselyn mukaan jopa 94 prosenttia suomalaisista tahtoo pitää vaaralliset rikolliset vankeudessa myös rangaistuksen suorittamisen jälkeen.

Kyllä kansa tietää – tämänkin. Suomalaisten turvallisuuden on aina tultava ensimmäisenä. Emme voi päästää vapauteen rikollisia, joiden tiedetään olevan valmiita uusimaan rikoksensa. Silloin otetaan valtava riski tavallisten suomalaisten kustannuksella.

HS:n haastattelemien asiantuntijoiden mukaan on muutamakin eri keino, joilla uudistus voitaisiin toteuttaa. Joka tapauksessa lakia on muutettava, jotta vankeudessa pitäminen tai pakkohoitoon määrääminen olisi mahdollista myös tuomionsa jo istuneille riskiryhmän rikollisille. Jos viranomaiset arvioivat, että vapauttamisesta aiheutuu turvallisuusriski, ei vapauttamista pitäisi tehdä.

Aion keskustella muutoksista alkusyksystä oikeusministeri Antti Häkkäsen kanssa. Tämä aihe nousi esille jo heinäkuun alussa Sinisten puoluevaltuuston hyväksymässä sisäisen turvallisuuden ohjelmassa, ja toivon että siniset voivat ajaa kansalaisten turvallisuutta parantavia muutoksia hyvässä yhteistyössä muiden hallituspuolueiden kanssa.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu