Puolustan yksityisautoilua

Tämä hallituskausi on ollut ennätyksellinen monin tavoin. Työllisyys on kasvanut Jari Lindströmin kaudella yli odotusten, ja tavoite 110 000:sta uudesta työpaikasta meni rikki jo kesällä. Talous on kasvanut, veroaste laskenut ja kansalaisten arki helpottunut normienpurun avulla. Puolustukseen ja poliisivoimiin on kohdennettu lisää resursseja, jotta suomalaisten turvallisuus taataan. Myös maahanmuuttopolitiikassa on tehty nyt kauan kaivattuja kiristyksiä.

Olemme myös tehneet työtä maalaisjärkevän linjan puolesta esimerkiksi yksityisautoilun suhteen. Pitkään jatkunut trendi autoilijoiden jatkuvista veronkorotuksista on nyt meidän kaudellamme kääntynyt verotuksen keventämiseen. Yksityisautoilu on monelle työssäkäynnin ja arkielämän ehto, eikä sitä ole mitään syytä hankaloittaa yhtään enempää. Siniset puolustaa yksityisautoilua, kaikkialla Suomessa. Saimme riihessä läpi 50 miljoonan euron kevennyksen ajoneuvoveroon. Tämä tulee sen autoveron keventämisen lisäksi, jonka sovimme alkuvuonna kehysriihessä.

En kuitenkaan malta olla mainitsematta muitakin budjettiriihen tuloksia, sillä riihessä näkyy vahvana Sinisten kädenjälki: turvallisuuden, työnteon ja yrittäjyyden, maaseudun sekä pieni- ja keskituloisten puolustus.

Poliisille tulee jo edeltävässä kehysriihessä sovittujen resurssien lisäksi 3,3 miljoonan lisärahoitus, jonka avulla saadaan 60 poliisia lisää turvaamaan etenkin haja-asutusalueita.

Puolustusvoimiin tulee 100 uutta virkaa, mikä on kipeästi kaivattu uudistus. Otamme huomioon myös meitä aiemmin turvanneet miehet ja naiset – veteraanien kotona asumista tukevat palvelut paranevat sotainvalidien tasolle.

Työllisyyttä parannetaan Sinisten ehdottamalla työkykypaketilla, jonka avulla saadaan osatyökykyisiä tai työkykynsä menettäneitä henkilökohtaisella ohjauksella takaisin työelämään.

Taloutta parannetaan piensijoittajien osakesäästötilillä, joka takaa tavalliselle suomalaiselle mahdollisuuden sijoittaa. Siniset piti huolta, että uutta tilimuotoa ei väärinkäytetä rikkaiden verokeplotteluun: saimme tilille reilut pelisäännöt ja rahallisen ylärajan.

Pienituloisilta poistetaan sairauspäivärahan 55 päivän omavastuu, jolloin ihminen pystyy keskittymään kuntoutumiseensa eikä pelkäämään toimeentulonsa puolesta. Lex Lindström 2 antaa pitkäaikaistyöttömille yli 60-vuotiaille mahdollisuuden siirtyä eläkkeelle. Nämä ovat oikein ja inhimillisiä uudistuksia. Lisäksi aiempien päätösten myötä ensi vuonna lääkekatto laskee, pienimmät eläkkeet nousevat ja vähimmäispäivärahoja nostetaan 80 eurolla kuukaudessa.

Yrittäjien perheenjäseniä lakataan pitämästä automaattisesti yrittäjinä, jolloin heidän sosiaaliturvansa paranee merkittävästi.

Maatalouteen saimme vaatimamme kriisipaketin auttamaan suomalaisia ruuantuottajia kuivuuden kautena, mikä palvelee paitsi suomalaista yrittämistä myös maamme huoltovarmuutta.

Budjetti laittaa tavallisen suomalaisen edun ensimmäiseksi – kuten kuuluukin. Tämän hallituksen viimeinen budjetti luo myös hyvän pohjan seuraavalle hallitukselle. Jos tehtävänä on jättää Suomi seuraajilleen paremmassa kunnossa kuin sen itse sai, olemme onnistuneet työssämme.

Lähdin politiikkaan muuttamaan Suomea. Nyt hallituskauden ajan olen voinut tehdä muutoksia yhteistyössä hallituksessa, mistä olen kiitollinen. Sydämeni kertoo, kun olen tehnyt oikein, ja järkeni näyttää, kun on tullut tulosta.

Demokratiassa kansa päättää sitten vaaleissa, halutaanko jatkaa sinistä linjaa.

simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu