Perussuomalaiset eivät anna enää arvoa Suomen kristilliselle kulttuurille

Perussuomalaisten Leena Meri ja Olli Immonen ovat ottaneet hampaisiinsa hallituksen esityksen ministerin valasta ja vakuutuksesta. He paheksuvat kannanotossaan sitä, että ministerin valassa mainitaan Jumala.

Kauas on menty Perussuomalaisten perustajajäsenen ja nykyisin sinisissä toimivan Raimo Vistbackan ajoista. Perussuomalaisten sääntöihin yhä kirjatut kristillissosiaaliset arvot ovat nyt vain kuollut kirjain.

Lakiin ollaan siis kirjaamassa ministerin vala ja vakuutus. Ne eivät ole olleet laissa aikaisemmin omana kohtanaan, vaan ministerit ovat voineet valita tuomarin vakuutuksen, tai virkavalan tai -vakuutuksen väliltä. Virkavala eroaa virkavakuutuksesta siinä, että valassa mainitaan Jumala. Vakuutus on uskonnoton. Ministerit voivat jatkossakin valita kristillisen valan tai uskonnottoman vakuutuksen väliltä.

Kristillinen kulttuuri on Suomen ja Euroopan arvoperusta. En halua pakottaa ketään uskonnollisuuteen, mutta en hyväksy sitä, että kristinusko hävitetään julkisesta elämästä. Siniset uskaltavat puolustaa konservatiivia.

Iltasanomien presidentinvaalikoneessa oli viime vuonna väite, että "valtiovallan tulee suhtautua neutraalisti uskontoihin, eikä Jumalan siunauksen toivottaminen kuulu presidentin uuden vuoden puheeseen". Ehdokas Laura Huhtasaari ilmoitti tuolloin olevansa väitteestä täysin eri mieltä.

Perussuomalaiset siis haluavat Tasavallan presidentin toivottavan Jumalan siunausta, mutta eivät halua antaa ministerille mahdollisuutta kunnioittaa Jumalaa valassaan. Siniset puolustavat johdonmukaisesti kaikkien uskonnonvapautta. Olipa kyseessä sitten ministeri Soini tai putkimies Rekanen.

 

 

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu