Siniset kannattavat ydinvoimaa

Sininen tulevaisuus on sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin. Jotta tavoitteisiin päästään, Suomen on korvattava vanhaa ja rakennettava uutta ydinvoimaa. Minä en näe mitään muuta vaihtoehtoa.

Herää kysymys, ovatko Vihreät valmiita tukemaan ydinvoiman lisäämistä, jos he istuvat seuraavassa hallituksessa?

Meneekö vihreillä ideologinen puhtaus ilmaston puhtauden edelle?

Kansainvälisen ilmastopaneelin kattavan raportin viesti on selvä. On tehtävä vielä paljon ilmastotekoja sen eteen, että maapallon lämpeneminen pysäytetään. Ilmastokysymys on myös maahanmuuttokysymys. Jos elinolosuhteet Afrikassa ja Lähi-idässä heikkenevät entisestään, siirtolaisuuden paine kasvaa. Ilmastonmuutos on myös ulko- ja turvallisuuspoliittinen haaste.

Suomi voi omalta osaltaan parhaiten torjua ilmaston lämpenemistä panostamalla puhtaisiin energiamuotoihin. Ydinvoima on ilmaston kannalta puhdas vaihtoehto. Ydinvoimalla voidaan tuottaa maksimaalinen määrä energiaa mahdollisimman pienillä suorilla ympäristövaikutuksilla.

TVO:n Olkiluoto 3 ja Fennovoiman Hanhikiven ydinvoimalahankkeet etenevät. Seuraavan hallituksen on päätettävä  Loviisan ydinreaktoreiden korvaamisesta. Siniset kannattaa Loviisan reaktoreiden korvaamista uusilla ydinreaktoreilla.

Ilmastonmuutoksen hillintä vaatii ydinvoiman käyttöä. Pelkään vain, että jos vihreät ovat seuraavassa hallituksessa, he pyrkivät estämään ydinvoiman lisäämisen. Tarvitaan mielipideilmastonmuutos!

simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu