Ei kiintiömeppiä Ahvenanmaalle

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmät ovat linjanneet, ettei Ahvenanmaa saa seuraavissa eurovaaleissa omaa kiintiöpaikkaa europarlamenttiin. Sinisten, keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmät päättivät asiasta eilen.

Siniset vastustaa kaikkea epäoikeudenmukaisuutta, ja sitä Ahvenanmaan oma kiintiöedustaja Euroopan parlamentissa olisi. Suomessa on yksi meppi noin 420 000 kansalaista kohden. Jos Ahvenanmaan 30 000 ihmistä saisivat oman äänitorvensa, heidän edustuksensa parlamentissa olisi 14-kertainen muihin suomalaisiin verrattuna. Luku on järjetön.

Ehdotus kiintiömepistä ei vastaa suomalaista tasa-arvoa eikä demokratian perusperiaatteita.

Suomi on pieni maa Euroopassa valitettavan pienellä päätösvallalla. Siksi tarvitsemme jokaisen meppimme ajamaan koko Suomen etua. Meillä ei ole varaa suosia yhtä aluetta tai yhtä ihmisryhmää muiden kustannuksella. Jokainen mepin paikasta kiinnostunut suomalainen voi hakeutua puolueen tai muun vaalilistan ehdokkaaksi. 

 

Ps. Olen saanut runsaasti myönteistä palautetta eilisestä Ylen A-Talkin keskustelusta autoilusta ja sen ilmastopäästöistä. Kiitos siitä, jatketaan työtä autoilun edellytysten puolesta!

 

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu