Pienyrittäjä on nykyajan pienviljelijä

Suomessa on yli 115 000 miestä ja naista, jotka ovat saaneet töitä työministeri Jari Lindströmin vahtivuorolla. Kissa kiitoksella elää, mutta luulisi työväenpuolueeksi itseään kutsuvien demarien lausuvan tästä Jarpalle kiitoksen. Vasemmisto-opposition logiikalla kaikki paha on hallituksen syytä ja mikään hyvä ei ole hallituksen ansiota.

Kumpi on työväenpuolue, se jonka aikana lähtee 100 000 työpaikkaa vai se, jonka aikana tulee 115 000 työpaikkaa?

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho sanoi aivan oikein Ylen Ykkösaamussa, että ammattiyhdistysliikkeen irtisanomislain vastustuksessa on kyse valhekampanjasta, jonka tarkoituksena on tukea demareiden vaalikampanjaa.

Demareiden tueksi suunnittellut poliittiset lakot ovat todennäköisesti Suomen historian kallein vaalikampanja. Jutta Urpilainen syrjäytettiin, Antti Rinne asetettiin demareiden puheenjohtajaksi ja nyt viimeisenä vaiheena häntä ajetaan veronmaksajien kustannuksella pääministeriksi. 

Kuka maksaa? Sinä maksat!

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta vastasi Terholle, että "nämä [työtaistelut] eivät liity millään tavalla vaalikampanjaan". Uskoo ken tahtoo.

Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin linjasi syyskuussa ay-liikkeen ja vasemmistopuolueiden suhteesta:

"Jos jossain vaiheessa oli aika, että vierastettiin hyvin selkeätä poliittista roolia ammattiliitoille, niin oman kokemukseni perusteella kolme ja puoli vuotta on muuttanut monien jäsentemme näkemyksiä. […] Eikä ole salaisuus, että vasemmistopuolueista ne yhteiset tavoitteet helpommin löytyvät."

Eloranta voisi vain myöntää sen, minkä kaikki näkevät: ammattiliitot tukevat vasemmistopuolueita kaikin keinoin. Jopa päiväkotilasten ja vanhusten ruokailun kustannuksella.

Suomessa täytyy olla lakko-oikeus, mutta epäilen, että tavan kansa ei halua pysäyttää vientiä, viedä leipää lasten suusta tai menettää ylityökorvauksiaan vain eturyhmien vallanhimon vuoksi. Jos ihmisiä innostetaan lakkoon kertomalla asioita, jotka eivät pidä paikkaansa, sinisten on vaikea ymmärtää poliittista lakkoilua.

Kysymys on siitä, että ottavatko päättäjät ohjeet eturyhmiltä vai mietitäänkö isänmaan kokonaisetua? Millään eturyhmällä ei saa olla veto-oikeutta eduskuntakäsittelyssä olevin lakiuudistuksiin yli kansan valitsemien edustajien.

Vaikka hallitus olisi esittänyt mitä tahansa, niin olisimme tässä samassa tilanteessa. Se on pettymys ja se on surullista. Entisen paperimiehen johdolla saadaan Suomeen yli 115 000 uutta työllistä, mutta tempun tehnyt duunari ei kelpaa duunarijärjestöille. Uskomatonta. Kun ei paperimies kelpaa niin mitkä paperit oikein kelpaavat?

Suomen maaseudun puolue oli aikanaan pienviljelijöiden puolue. Sininen tulevaisuus on pienyrittäjien puolue. Pienyrittäjä on kuin aikanaan pienviljelijä: syntyjään ja luonteeltaan riippumaton. "Pitää iloita pellon antimista, täytyy olla monipuolinen ja hallita monia taitoja äkeen piikistä kirjanpitoon," kuten Timo Soini on luonnehtinut.

Sana muuttui lihaksi, kun vierailin valtakunnallisilla Yrittäjäpäivillä Turussa. Kiitos hienoista keskusteluista yrittäjille niin Lapista, Pohjanmaalta, Pohjois-Karjalasta, Savosta, Varsinais-Suomesta kuin Uudeltamaaltakin. 

Siniset ymmärtävät ja tunnustavat, että pienissä ja keskisuurissa yrityksissä on merkittävin mahdollisuutemme synnyttää uusia työpaikkoja. Silloin voittavat sekä yrittäjä että työntekijä. Kiitos yrittäjille, että työllisyystavoite on saavutettu.

Kansanedustajien vastuu on ajaa kansan etua eikä eturyhmien etuja. Kansan etu on, että suomalaisille saadaan työpaikkoja ja hyvinvointiyhteiskunta on jatkossakin luotettavana suojana niille, jotka eivät ilman tukea selviä.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu