Asekauppa Israelin kanssa vahvistaa suorituskykyämme

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on jälleen kerran MTV:n haastattelussa kritisoinut Suomen yhteistyötä Israelin, kanssa. Tällä kertaa ovat hänelle ongelmana olleet Suomen merivoimien Israelista hankkimat pintatorjunta-ohjukset. 

Suomalaisten ja israelilaisten suhde on perinteisesti ollut läheinen, sillä kummankin valtion sinivalkoisen lipun liehuminen on vaatinut raskaita uhrauksia. Lähi-idän ainoa demokratia on kaikille länsimaille luonnollinen liittolainen. Voimme olla ylpeitä siitä, että Suomi tunnusti Israelin alkuvuodesta 1949 ensimmäisten ulkovaltojen joukossa.

Suomen ja Israelin väliset suhteet ovat laaja-alaiset. Vuorovaikutus on vahvaa politiikassa, taloudessa, tieteessä, kulttuurissa ja turismissa. Suomen ja Israelin välinen yhteistyö puolustusmateriaalialalla on perustellusti aktiivista. Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) teki työvieralun Israeliin 8.-10.10.2018.

Suomen kaltaisen pienen valtion on syytä hankkia kustannustehokkaasti parasta saatavilla olevaa puolustusmateriaalia. Israelilaisella puolustusteollisuudella on korkeaa teknologista osaamista usealla alalla, jotka ovat kriittisiä Suomen puolustusjärjestelmän kehittämisen näkökulmasta. 

Luulisi, että Li Andersson olisi Lähi-idän tilanteen osalta huolissaan ääri-islamilaisen terrorismin uhasta Euroopalle eikä Suomen pyrkimyksestä käydä normaalia puolustusmateriaalikauppaa toisen demokratian kanssa.

Suomi hankkii jatkossakin puolustusmateriaalinsa aina suorituskyky edellä.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu