Kotihoidontuen Espoo-lisää ei saa leikata

Pidän Espoon kaupunginjohtajan Jukka Mäkelän (kok) esitystä laskea espoolaisperheiden kotihoidontukea vaalitemppuna. Kokoomuslainen kaupunginjohtaja teki leikkausesityksen, jota valtuustoseminaarissa heti esittelyn jälkeen kaupunginvaltuutettu Pia Kauma (kok) kovaan ääneen vastusti.

Siniset eivät hyväksy, että kaupunginjohtajan budjettiesityksessä leikataan kotihoidontuen Espoo-lisää 40 eurolla kuukaudessa. Alhainen syntyvyys vaatii perheiden vahvaa tukemista, ei perheiden kurittamista.

Siniset lähtee neuvotteluihin ja hakemaan Espoon kaupungille budjettisopua, mutta kotihoidontuen Espoo-lisä on kynnyskysymys.

Siniset eivät myöskään tue aikomusta kasvattaa Espoon kaupungin velkaa huikeasti seuraavien kolmen vuoden aikana, jopa miljardilla eurolla. Sinisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Jukka Kilpi on jo aikaisemmin kritisoinut julkisuudessa esimerkiksi suunnitelmaa rakentaa Kehä I:n jatkotunneli.

Espoo on Suomen velkaisin kunta, mistä kaupunginjohtaja Jukka Mäkeläkin on huolissaan. Velkaantuminen voitaisiin pysäyttää ja kuntaveroa laskea, jos kaupungin kasvua ja rakennusprojekteja ei ylimitoitettaisi.

Siniset esitti aikaisemmin syksyllä kuntaveron laskemista 17,75 prosenttiin vuodelle 2019, sillä veronkorotusta perusteltiin aikanaan väliaikaiseksi. Sininen verokapina jatkuu.

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu