Hyvää isänpäivää!

Tällä vaalikaudella 14 mieskansanedustajaa on saanut lapsen. Se on merkittävä luku. Heistä minä, Antti Lindtman (sd.) ja Olli-Poika Parviainen (vihr.) olimme mukana Vuoden isä -palkintotilaisuudessa. Lämpimät onnittelut vuoden isille Topi Linjamalle, Kais Zayalle ja Risto Tuomiselle! Hyvää isänpäivää kaikille!

Ministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoi puheessaan, että julkinen puhe perheestä ja vanhemmuudesta painottuu usein naisiin ja äitiyteen. Se on aito epäkohta. Otan esimerkin. Muistan kuinka naiskansanedustajan äidiksi tulosta tuli STT:n uutistekstiviesti kaikille edustajille. Harvalta mieskansanedustajalta kysytään koskaan isyydestä tai vanhemmuuden ja työn yhdistämisestä. Tähän on saatava tasa-arvo. Isyys on yhtä arvokas asia kuin äitiys.

Onneksi eduskunnassa voi vaikuttaa. Kansanedustaja Pentti Oinonen (sin.) teki viime vuonna toimenpidealoitteen isänpäivän muuttamisesta viralliseksi liputuspäiväksi. Sisäministeriö on nyt ilmoittanut tekevänsä tämän. Viime vuonna media uutisoi Oinosen esityksen, mutta ei enää muistanut esitystä tänä vuonna. Niin lyhyt on median muisti. Pääasia on että asia hoidetaan.

Isyys on iloinen kunnia-asia, elämän mittainen matka. Kun katson kolmevuotiasta poikaani niin toivon että minulla olisi puoletkin tuosta iloluonteisuudesta, tarmosta ja uteliaisuudesta. Ei ihme, että Luoja arvostaa eniten lapsia.

Isänpäivässä voi olla myös erilaista surua. Esimerkiksi useilla oma isä on jo nukkunut pois. Niin minullakin. Onneksi isänpäivänäkin on paljon asioita, joista iloita. Elämä on epätäydellistä.

Isänpäivän kunniaksi entisen arkkipiispan Eero Huovisen mietelmä, joka kuvaa tolkun konservatiivisuutta niin kuin minä sen koen:

"Jos menet naimisiin tämän päivän kanssa, huomenna olet leski."

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu