Viiksihipsterit kurittavat maaseutua ja autoilijoita

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari on viime viikkoina paljastanut puolueensa kynnyskysymykset vaatimalla polttomoottoriautojen käytön ja maahantuonnin kieltämistä, lihansyönnin rajoittamista ja kansallista lentoveroa.

Vihreät kurittavat maaseutu-Suomea. Vihreille ei riitä, että maaseudun elinkeinoa yritetään heikentää lihansyöntiä rajoittamalla, vaan järkevä liikkuminenkin yritetään estää.

Siniset katsoo, että yksityisautoilu on kansalaisoikeus. Suurimmassa osassa Suomea päivittäinen liikkuminen ei ole mahdollista ilman yksityisautoilua. Autoveron kevennyksellä on jo kannustettu ihmisiä vaihtamaan vähäpäästöisempiin autoihin ja silti verotuotto on kasvanut.

Vaihtoehtobudjetissaan vihreät esittää autoilijoille yli 300 miljoonan euron menolisäystä. Dieselin käyttövoimaveron kumoamista ajavan kansalaisaloitteen allekirjoittaneet yli 110 000 suomalaista saisivat vihreiltä kylmää kyytiä: dieselin vero nousisi 100 miljoonaa euroa.

Vihreillä on vaihtoehtobudjetti, jolla on vain yksi voittaja:

Kallion ratikkakiskoilla kolisteleva viiksihipsteri.

Tavallisen suomalaisen tappio on viiksihipsterin voitto.

Vihreät pitää ”käsittämättömänä” hallituksen esitystä ajoneuvoveron keventämisestä 50 miljoonalla eurolla. Siniset pitävät ajoneuvoveron keventämistä perusteltuna. Me sen budjettiin ajoimme. Pian veronkevennys on käsitelty ja hyväksytty. Vihreiden vastalauseista huolimatta.

Sininen tulevaisuus esittää myös ensi hallituskaudelle autoilun kustannuksien keventämistä esimerkiksi autoveron vaiheittaisella poistamisella.

Täytyy sanoa, että siniset ei kannata kansallisesti säädettyä lentoveroa, jonka ympäristövaikutus olisi vähäinen. Emme halua pakottaa kaikkia maksamaan punavihreiden omantunnon kiillotusta. Lentoverosta voidaan keskustella korkeintaan EU-tasolla.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu