Hyvää itsenäisyyspäivää!

Isänmaan asia on yhteinen. On aina kunnia juhlistaa itsenäisyyttä. Missä tahansa seurassa. 

Ensin menen puolilta päivin eduskunnan perinteiseen juhlajumalanpalvelukseen Helsingin Tuomiokirkkoon ja sitten illalla Tasavallan presidentin Sauli Niinistön vastaanotolle.

"Itsenäisyys merkitsee meille suomalaisille siis vapautta määritellä itse, mikä on juuri meille parasta ja sopivinta. Kaikki sellaiset hankkeet, joilla tavoitellaan hyvinvointimme kohentamista itsenäisyytemme kustannuksella, kääntyvät lopulta tarkoitustaan vastaan. Siksi tätä kalleimmalla mahdollisella hinnalla maksettua itsenäisyyttämme ei saa antaa pois, ei toiselle valtiolle, ei ylikansalliselle yhtiölle, ei kansainväliselle järjestölle, ei valtioliitolle eikä liittovaltiolle," kuten Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho linjasi itsenäisyyspäivän puheessaan Helsingin Tähtitorninmäellä 6. joulukuuta 2011.

Kansainvälisessä maailmassa teemme yhteistyötä isänmaamme parhaaksi, mutta itsenäisyydestä emme luovu koskaan.

Suomi on yksi maailman parhaista maista ellei paras. On paljon maita ja kansoja, jotka haluaisivat olla itsenäisiä, mutta eivät koskaan saavuta unelmaansa. Suomalaisten on osattava arvostaa kaikkea sitä hyvää, mitä kansamme on työllään ansainnut ja Luoja meille suonut. Suurin kiitos kuuluu niille miehille ja naisille, jotka sodissa turvasivat itsenäisyytemme.

Suurin uhka maallemme ei nyt tule ulkopuolelta, vaan meistä itsestämme. Osaammeko aina rakastaa lähimmäistä ja ymmärrämmekö aina, että jokainen ihminen ja elämä on arvokas?

Muutos on parasta aloittaa itsestä. Muihin on vaikeampi vaikuttaa.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu