Varuskunta jokaiseen maakuntaan

Sininen tulevaisuus ehdottaa puolustuspoliittisessa ohjelmassaan, että Suomen jokaisessa maakunnassa tulisi olla oma varuskunnallinen yksikkö. Niillä on ratkaiseva merkitys valmiuden kohottamisessa, joukkojen varustamisessa sekä sodan ajan täydennysten toteuttamisessa. Tällä hetkellä Manner-Suomen 18 maakunnasta seitsemän on ilman omaa varuskuntaa.

Perustamistyö on aloitettava Etelä-Pohjanmaalta ja Pohjois-Karjalasta. Kuusi varuskuntaa lakkautettiin Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen päätöksellä vuonna 2012, mikä oli vakava virhe.

Varuskuntien lakkauttamispäätöstä ei varmasti olisi tehty Venäjän vuonna 2014 suorittaman Krimin laittoman miehittämisen jälkeen.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) kommentoi sinisten esitystä todeten, että "kukaan muu ei ole lähtemässä mukaan" ehdotukseen uusien varuskuntien perustamisesta.

Arvostettu edustaja Kanerva on itsekin esittänyt kutsuntojen laajentamista koskemaan myös naisia. Varuskuntiemme kapasiteetti on mitoitettu nykyisille varusmiesvahvuuksille. Osin mennään sen ylikin. Mikäli naisten osuutta maanpuolustuksessa lisätään merkittävästi niin tarvitsemme lisää varuskuntia.

Suomea ei puolusteta varuskunnilla, mutta ne muodostavat paikallisen maanpuolustustoiminnan sydämen. Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) esitti Reserviläisliiton huomionosoitusten luovutustilaisuudessa itsenäisyyspäivänä maanpuolustustiloja – varuskunnallisia toimipisteitä tai maanpuolustuskeskuksia – kaikkiin maakuntiin.

"Nämä maakunnalliset maanpuolustuskeskukset mahdollistaisivat useita asioita. Ne voisivat toimia esimerkiksi maakuntakomppanian harjoittelu- ja varastointitilana. Niin ikään alueelliset kertausharjoitukset olisi mahdollista järjestää vakioidussa paikassa," perustelee puolustusministeri Niinistö.

Sininen tulevaisuus katsoo, että Suomen muuttuneessa turvallisuusympäristössä kansanturvallisuuden varmistaminen tulee olemaan seuraavien eduskuntavaalien tärkeimpiä keskustelunaiheita.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu