Perussuomalaiset Nuoret tukee hallituksen aikeita korkeakoulupolitiikassa

Elokuun 2009 lopulla uutisoitiin, kuinka sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä totesi Suomeen otettavan kenties liian paljon ulkomaalaisia opiskelijoita siihen nähden, että hurja määrä suomalaisnuoriakin on ilman opiskelupaikkaa. Mielipide tyrmättiin muun muassa opiskelujärjestöjen taholta jopa ulkomaalaisvastaisena.

Perussuomalaiset Nuoret näkivät jo silloin Hyssälän kommentissa paljon asiaa. Suomalaisten rahoittamaa korkealaatuista koulutusjärjestelmää on nykysäädöksillä helppo käyttää hyväkseen. Monet tutkintoa suorittavista ulkomaalaisopiskelijoistamme ovat läpikulkumatkalla, ja saatuaan ilmaisen koulutuksen he lähtevät huippuosaajina muualle kohti uusia haasteita. Myös oppilaitokset voivat hyötyä järjestelmästä lisäämällä ulkomaalaisten opiskelijamääriä saadakseen mahdollisimman hyvän valtiontuen. Tämä epäkohta Suomen opintopaikkoja koskien on edelleen korjaamatta. Asiasta
keskusteleminen ja järkiperustelujen esittäminen leimataan helposti rasismiksi ja impivaaralaisuudeksi.

Perussuomalaiset Nuoret vaativat, että tarpeeton ulkomaalaisopiskelijoiden rekrytointi lopetetaan välittömästi ja annetaan ensin mahdollisuus kaikille kotimaan nuorille. Opiskelijoiden lähtötaso on maassamme tunnetusti korkea. Suomessa riittää tulevia ammattitaitoisia työntekijöitä, ja mikä parasta, koulutettu suomalainen ammattilainen myös jää hyvin usein kotimaan työmarkkinoille, toisin kuin ulkomaalaisopiskelija.

Haluamme estää korkeatasoisen suomalaisen ammattitaidon hukkaan heittämisen asettamalla Euroopan talousalueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille lukukausimaksut. Tämä tukisi myös suomalaisen korkeakoulujärjestelmän laadun kehittämistä, kuten pääministeri Matti Vanhanen puheessaan perjantaina 8.1. totesi. Väitteet siitä, että lukukausimaksujen asettaminen ulkomaalaisille johtaisi ikään kuin automaattisesti maksujen asettamiseen myös suomalaisille opiskelijoille, ovat vailla perusteita. Perussuomalaiset Nuoret eivät hyväksy suomalaisten opiskelijoiden maksurasituksen lisäämistä, vaikka kannatammekin hallituksen linjaa ulkomaalaisopiskelijoiden osalta. Suomalaisten koulutus tulee jatkossakin kustantaa verovaroin. Lahjoitukset korkeakouluille luonnollisesti hyväksymme.

Perussuomalaisten Nuorten mielestä on muistettava erottaa toisistaan eri maiden välillä tapahtuva vastavuoroinen vaihto-opiskelu sekä tutkintoon johtava täysipäiväinen kouluttautuminen.

Suomalaiset maksavat verorahoistaan korkeatasoista ja monipuolista koulutusjärjestelmäämme, joka on tarkoitettu ensisijaisesti omien lastemme ja nuortemme kouluttamiseen. Miksei siis kaukaa tulevan ulkomaalaisen pitäisi vastavuoroisesti osallistua maksutalkoisiin? Ulkomaalaisilla huippuyliopistoilla ei ole minkäänlaisia vaikeuksia saada opiskelijoikseen ulkomaalaisia lahjakkuuksia korkeista lukukausimaksuista huolimatta.

Kannanotto Perussuomalaisten Nuorten sivuilla.
Lisätietoja:

Vesa-Matti Saarakkala
Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja
puh. 0400 917 353

Heikki Tamminen
Perussuomalaisten Nuorten toiminnanjohtaja
puh. 044 301 9791

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu