Vähemmän veroja, enemmän autoja

Liikenne -ja viestintäministeriön ilmastopolitiikan työryhmä on julkaissut toimenpideohjelman päästöjen vähentämiseksi. Helsingin Sanomien mukaan "asiantuntijat tekisivät autoilusta niin kallista, että kaikki vaihtaisivat menopeliä."

Autoilijoiden maksuja halutaan korottaa ja polttomoottoriautot kieltää. Sinisille se ei käy. Autoilijoilta kerätään jo nyt yli kahdeksan miljardia euroa vuodessa. Jokaisen suomalaisen pitää voida liikkua sujuvasti asuinpaikasta riippumatta. Pitkospuiden päässä ei voi käyttää joukkoliikennettä, koska sitä ei ole.

Siniset eivät ryhdy Kallion ratikkakiskoilla kolistelevan viiksihipsterin maksumieheksi.

Suomi on pinta-alaltaan EU:n viidenneksi suurin ja yksi harvimmin asutuista. Maa- ja metsätalous, kaivannaiset ja teollisuus tarvitsevat työvoimaa, joka kulkee autolla.

Suomessa auto ei ole mikään ylellisyyskapine vaan se on välttämättömyys. Punavihreät haluavat lisätä autoilun, lihan ja ruuan verotusta. Siinä on jo syytä kerrakseen vastustaa Antti Rinteen, Pekka Haaviston ja Li Anderssonin trio töykeitä. Ilmasto on tärkeä, mutta punavihreiden ikiaikaisena tavoitteena on muuttaa maalaiset kaupunkeihin ja laittaa pellot pakettiin.

Autoliiton mukaan meillä on tieliikenteessä melkein kolme miljoonaa henkilöautoa. Niiden keskimääräinen arvo on alle neljän tonnin. Liikenteen päästöt ovat lähes samalla tasolla kuin vuonna 1990 vaikka talous ja autojen määrä on kasvanut. Henkilöautojen osuus kaikista päästöistä on vain noin yhdeksän prosenttia. Pelkästään Raahen terästehtaan ja Helsingille energiaa tuottavan Helenin hiilidioksidipäästöt ovat suuremmat kuin koko henkilöautoliikenteen.

Tämä hallitus on keventänyt autoverotusta sadoilla miljoonilla euroilla. Vuonna 2020 kevenee ajoneuvovero. Sinisten aloitteesta ja vaatimuksesta.

Sinisten tavoitteena on poistaa autovero kokonaan, mikä uudistaa tehokkaasti autokannan vähäpäästöiseksi. Vähemmän veroja, enemmän autoja, ja kas kummaa, tulee vähemmän päästöjä.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu