Suomeen ei pidä hyväksyä ihmisiä, jotka vaarantavat turvallisuuden

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö linjasi uudenvuoden puheessaan, että täällä olevilta maahanmuuttajilta ja turvapaikanhakijoilta on oikeus edellyttää vastuun kantamista, myös omiaan ohjaamalla. Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar kritisoi presidentin puhetta sanoen, että Niinistön vaatimuksen taustalla on "todella väärä ajatusketju", jossa maahanmuuttajat ajatellaan jonkin yhteisön jäseniksi. 

Tasavallan presidentti Niinistö on oikeassa. Vastuu kotoutumisesta on ensisijaisesti maahanmuuttajilla itsellään, yksilöinä ja myös yhteisöinä.

Kaikki maahanmuuttajat eivät tietenkään ole esimerkiksi muslimeita, mutta Euroopassa on saatu hyviä tuloksia esimerkiksi radikalismin ehkäisemisessä valtion ja maahanmuuttajayhteisöjen kuten moskeijoiden yhteistyöllä. On hölmö punavihreä ajatus, että emme edistäisi tällaista yhteisöjen sitouttamista suomalaiseen yhteiskuntaan.

Yanar pitää myös ongelmallisena sitä, että vakaviin rikoksiin syyllistyneitä ulkomaalaisia kohdellaan yhteisönsä edustajina, kantasuomalaisia vastaavassa tilanteessa yksilöinä.

Turvapaikanhakijoilta on lähtökohtaisesti edellytettävä nuhteettomuutta. Vakaviin rikokseen syyllistyneet turvapaikanhakijat on karkotettava maasta. Suomalaisten on voitava luottaa siihen, että autamme yhdessä yhteiskuntana nimenomaan hädänalaisia ihmisiä. Siksi turvapaikanhakijaa kohdellaan julkisessa keskustelussa väistämättä jossain määrin myös yhteisönsä edustajana.

Suomeen ei pidä hyväksyä ihmisiä, jotka vaarantavat omien kansalaistemme turvallisuuden. Uskon, että tällainen linjanveto saa kansan laajan tuen.

Vihreät ovat vastustaneet julkisuudessa niin sanottuja turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksia. On jäänyt kuva, että vihreiden mielestä lainvoimaisen kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita ei saa palauttaa lähtömaihinsa. 

Lainvoimaiset turvapaikkapäätökset on pantava toimeen, oli ne sitten myönteisiä tai kielteisiä. Vihreiden järjetön näkemys rikkoo koko turvapaikan käsitteen. Toisaalta ei pidä antaa valtaa myöskään liikkeille, jotka edustavat rasismia ilman realismia. Rajoja ei pidä avata tai sulkea, vaan rajoista on pidettävä huolta. Siniset haluavat edustaa hiljaista tolkun enemmistöä, joka kannattaa maahanmuutossa realismia ilman rasismia.

Sininen tulevaisuus haluaa ottaa huomioon turvapaikkahakemuksen käsittelyssä turvapaikanhakijan poikkeuksellisen aktiivisuuden ja osaamisen. On otettava mallia Kanadasta.

Siniset esittävät maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmassaan sisuviisumin käyttöönottoa, jonka saisi poikkeuksellisella työllistymisellä, opiskelulla, kotoutumisella ja suomenkielen osaamisella. Sisuviisumien määrälle voitaisiin asettaa vuosittainen katto.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu