Ilmastonmuutoksella pelottelu on helposti raakaa vallankäyttöä

Pidin tänään puheen Sinisen eduskuntaryhmän tammikokouksessa, jossa linjasin vaalikevättä:

 

Hyvät ystävät,

 

Olemme tehneet yhdessä oikeita ratkaisuja.

Lähes 120 000 suomalaista on saanut uuden toivon. Siniset eivät tee työllisyyspolitiikkaa tilastojen kaunistamiseksi, vaan sillä päämäärällä, että jokaiselle työkykyiselle löytyy työtä.

Työllisyysaste on noussut tavoiteltuun 72 prosenttiin. Valtion velkaantuminenkin on saatu loppumaan. Velkaa maksetaan takaisin. Tämän eteen on tehty valtavasti työtä. Suuret kiitokset kuuluvat erityisesti tuulessa ja tuiverruksessa taistelleille ministereille Jari Lindströmille ja Pirkko Mattilalle

Suomalaiset ovat erittäin huolissaan nuorten syrjäytymisestä.

Seuraavalla hallituskaudella on luotava poikkihallinnollinen toimenpideohjelma, jolla torjutaan lisääntynyttä yksinäisyyttä. Se liittyy usein syrjäytymiseen. Asevelvollisuuteen liittyvät kutsunnat on laajennettava koskemaan koko ikäluokkaa.

Pikavipit aiheuttavat monille nuorille velkakierteen ja lisäävät syrjäytymistä. Ylivelkaantumista on hillittävä esimerkiksi pikavippien mainontakiellolla ja laskemalla edelleen korkokattoa. Hävytöntä koronkiskontaa nuorilta ei pidä hyväksyä.

Sinisten aloitteesta hyväksytty lähes 50 euron kuukausittainen oppimateriaalilisä on hyvä alku köyhien perheiden tukemiseksi. Opintotuen huoltajakorotus on ensi hallituskaudella nostettava 75 eurosta 150 euroon.

Siniset esittää työelämä- ja yrittäjyystiedon lisäämistä oppiaineeksi perusopetukseen, jolloin nuoret saisivat tarvittavia taitoja työelämässä pärjäämiseen. 

Siniset esittää, että tämän hallituksen toteuttama Harrastuspassi levitetään kaikkien kuntien käyttöön. Harrastuspassi on nuorten älypuhelinsovellus, jolla nuori pääsee helposti ja jopa maksuttomasti kokeilemaan eri harrastuksia.

Siniset esittää, että kiusatun sijaan kiusaajan tulee vaihtaa koulua. On otettava käyttöön ilmoitusmenettely, jolla oppilaat ja koulun henkilökunta velvoitetaan kertomaan näkemästään tai kokemastaan kiusaamisesta. Kansanedustaja Tiina Elovaara on tehnyt aiheesta hyvän lakialoitteen.

 

Hyvät ystävät,

 

Tällä hallituskaudella saavutettu talouskasvu ja työllisyyden kohentuminen luovat hyvän pohjan nuorten ja koko isänmaan tulevaisuudelle. Nuorisotyöttömyys on vähentynyt yli 20 prosentilla. 

Vasemmisto-oppositio yrittää laittaa talouden ja työllisyyden parantumisen suhdanteiden piikkiin. Euroopassa vallitsi hyvät suhdanteet jo edellisen hallituksen aikana, mutta silloin hallitus onnistui kasvattamaan vain velkaa ja työttömyyttä.

Siniset kasvattavat työllisyyttä, punaiset työttömyyttä. 

Keväällä 2015 asetimme tavoitteen, kesällä 2017 vahvistimme tavoitteen ja nyt tavoite on saavutettu. Punaiset puhuu, siniset tekee.

Politiikassa pitäisi olla kyse siitä, että mitä saamme aikaan tavallisten suomalaisten hyväksi. Jokainen ihminen ja jokainen elämä on sinisille arvokas. Voimme olla iloisia, että kun vastuu meille annettiin, vastuu on myös kunnialla kannettu.

 

Hyvät ystävät,

 

Ilmasto on tärkeä. Suomi on mukana Pariisin ilmastosopimuksessa ja Sininen tulevaisuus on puolueena valmis Suomen päästöjen vähentämiseen. Samaan hengenvetoon on sanottava, että ilmastonmuutoksella pelottelu on helposti raakaa vallankäyttöä. 

Siniset eivät hyväksy ilmastohysteriaa.

Ilmastonmuutoksella perustellaan jo sellaistakin, johon se ei suoranaisesti mitenkään liity. Suomalaisia jurppii punavihreiden moralisointi, holhous ja hullunkuriset vaatimukset!

Otan esimerkin Helsingin Sanomista. Voimme kuulemma vähentää päästöjä lentämällä Thaimaahan vain joka toinen vuosi. En ole käynyt koskaan Thaimaassa lomamatkalla. Sekin on nyt sitten ilmastoteko. Näillä kohti ihmiskunnan pelastusta!

Liikenne- ja viestintäministeriön ilmastoraportti onnistui sähköistämään ilmastokeskustelun. Ministeriö esitettää, että autoilun maksuja korotettaisiin ja polttomoottoriautot kiellettäisiin hyvin nopealla aikataululla, aivan lähivuosina. Tämä ihmisiä ihmetyttää ja pelottaakin. 

Kysymys kun on siitä, että kuka maksaa ja kuka hyötyy. Ilmastonmuutokseen liittyvissä kysymyksissä on käynnissä rahan uusjako.

Jos edetään väärällä tavalla niin ilmastotekojen maksaja on haja-asutusalueella tai pienemmässä kaupungissa asuva, polttomoottoriautolla ajava vähäpäästöinen Virtanen. Ja voittaja olisi punavihreiden mallissa kantakaupungissa Kallion ratikkakiskoilla kolisteleva viiksihipsteri, joka lentää kaukomaille joka vuosi, saisi ilmaisen joukkoliikenteen ja ei käytä polttomoottoriautoa. Oli se sitten kielletty tai ei.

Autoliitto on esittänyt laskelman, jonka mukaan keskihinta autolla on tällä hetkellä 3 600 euroa. Ajatellaan, että veroton hinta uudella sähköautolla on 30 000. Jos tästä hankintahinnasta valtio maksaisi vaikkapa puolet — kun monesti kuulee, että pitäisi maksaa enemmän tukea sähköautoille — se tarkoittaisi, että autokannan sähköistäminen maksaisi 800 miljoonaa euroa joka vuosi kymmenen vuoden ajan.

Kuinka realistinen ajatus tällainen on?

 

Hyvät ystävät,

 

Henkilöautoliikenteen päästöt ovat yhdeksän prosenttia kaikista päästöistä. Ilmastotekojen osalta on painotettava jotain muuta kuin vähäpäästöisen Virtasen kolmentonnin polttomoottoriautoa, jota hän tarvitsee perheensä kuskaamiseen ja töissä käymiseen. 

Seuraava hallitus voi valita joko tutkittuun tietoon perustuvan realistisen tai tunnepohjaiseen pelotteluun perustuvan ilmastopolitiikan. Tästä on puhuttava näissä eduskuntavaaleissa.

Siniset katsoo, että yksityisautoilu on kansalaisoikeus.

Suurimmassa osassa Suomea päivittäinen liikkuminen ei ole mahdollista ilman omaa autoa. Autoveron kevennyksellä on jo kannustettu Virtanen vaihtamaan vähäpäästöisempään autoon ja silti verotuotto on kasvanut.

Vihreät pitää ”käsittämättömänä” hallituksen esitystä ajoneuvoveron keventämisestä. Siniset pitävät ajoneuvoveron keventämistä perusteltuna. Me sen budjettiin ajoimme.

Sininen tulevaisuus esittää myös ensi hallituskaudelle autoilun kustannuksien keventämistä esimerkiksi autoveron vaiheittaisella poistamisella. Autoilun kustannuksia on yksinkertaisesti kevennettävä.

 

Hyvät ystävät,

 

Täytyy tuntea historiaa, jotta ymmärtää nykyaikaa. Italiassa vaikutti aikanaan munkki nimeltä Girolamo Savonarola. Lahkolainen, joka vaati takavarikoimaan Firenzen asukkailta kaiken turhaksi katsomansa tavaran. Pelokkaat firenzeläiset luovuttivat vapaaehtoisesti esineitään. Kaupunkilaisilta kootut esineet poltettiin ”turhuuksien roviolla”, valtavan suurella roviolla.

Lahkolaisuus elää. Yhden asian liikkeiden käyttövoimana on pelko. Maailmanlopun puolueita. Yhden asian poliitikkojen ”turhuuksien roviolle” joutavat kaikki muut asiat paitsi ilmastonmuutos ja maahanmuutto.

Timo Soini toimi puoluejohtajana yli 20 vuotta. Savonarola ei kestänyt leikkiä kovin kauan. Yhden asian liikkeen puoluejohtaja kestää yhden kaksivuotiskauden. Toiset ei sitäkään.

Pekka Haavisto ei hae pääministeriksi. Haaviston selän takaa paljastuvat Emma Karin kasvot. Puolueväki vaatii suomalaisen elämäntavan kieltämistä ilmastonmuutoksen nimissä. Jussi Halla-ahon selän takaa kuuluvat Laura Huhtasaaren möläytykset. Puolueväki vaatii suomalaisen tolkun hylkäämistä maahanmuuttovastaisuuden nimissä.

Eduskuntavaalien jälkeen yhden asian liikkeet ovat entistäkin yksitotisempia. Entistäkin vaarallisempia Suomelle ja suomalaisten hyvinvoinnille.

Siniset ovat vahva vastavoima punavihreille. Ympäristöstä pidetään huolta. Ilmastotekoja ilman hysteriaa.

Siniset ovat vaikuttava vastavoima yhden asian monomaanikoille. Rajoista pidetään huolta. Realismia ilman rasismia.

Sininen tulevaisuus on tolkun suomalaisten puolue. Perinteiset, konservatiiviset arvot ja uudistusmielinen linja. Puoluekartalla keskellä, eturyhmänä vain Suomen kansa.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu