Myöhäisheränneet punavihreät

Jopa arkkiliberaaleina tunnetut punavihreät vaativat Oulun ja Helsingin lastenraiskausrinkien vuoksi nyt tiukempaa rikos- ja maahanmuuttolainsäädäntöä.

Ääni kellossa on muuttunut yhdessä viikonlopussa.

Hallitus on toteuttanut valtaosan hallitusneuvotteluissa laaditusta 80-kohtaisesta ohjelmasta, jolla on tiukennettu ennen näkemättömällä tavalla Suomen turvapaikkapolitiikkaa. Ja valtaosaa esityksistä punavihreät ovat vastustaneet naama näkkärillä.

Olemme olleet milloin sydämettömiä, milloin kylmiä. Viime vuoden helmikuussa vihreiden Emma Kari sanoi, että "minä häpeän tätä hallitusta". Karilla on vapaassa maassa oikeus tunteisiinsa.

Minä olen ylpeä siitä, että hallitus ei ole antanut periksi punavihreiden edessä.

Olen varma, että millään muulla hallituskokoonpanolla turvapaikkapolitiikan tiukennuksia ei olisi toteutettu. Väitän myös, että ilman sinisiä tiukennuksia ei olisi tehty tai ne olisivat ainakin vähäisempiä.

Suomi on esimerkiksi tiukentanut perheen yhdistämisen kriteerejä merkittävästi. Lisäksi humanitäärisen suojelun perusteella ei myönnetä enää oleskelulupia. Yle uutisoi jo kesällä 2017 asiantuntijoiden arvion, että hallitus on lähes kokonaan toteuttanut 80-kohtaisen turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelmansa.

Demareiden varapuheenjohtaja Sanna Marin on kritisoinut esimerkiksi perheenyhdistämisen vaikeuttamista ja vaatinut turvapaikanhakijoille suurempia korvauksia. Puheenjohtaja Antti Rinne taas on suhtautunut nuivasti sinisten esitykseen turvapaikkakäsittelyn siirtämisestä EU:n rajojen ulkopuolelle.

Vihreät ovat halunneet keskeyttää pakkopalautukset Afganistaniin ja Irakiin sekä antaa tilapäisen oleskeluluvan kaikille kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille. Eikä sovi unohtaa, että vihreiden lainsäädäntösihteeri on syytteessä haitanteosta virkamiehelle yrittäessään estää Finnarin lennolla turvapaikanhakijan palautuksen.

Kysymys kuuluu, että kaiken tämän tietäen, haluavatko suomalaiset todella punavihreän hallituksen?

Paljon on tehty, mutta vielä on uudistuksia tehtäväksi.

Huomenna on hyvä päivä. Silloin voidaan tehdä historiaa. Jos vain kaikki hallituspuolueet ovat valmiita uudistuksiin.

Sininen tulevaisuus on valmis tositoimiin.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu