Punavihreä hallitus romuttaisi puolustuksen

Onneksi Suomessa ei ole punavihreää hallitusta. Eikä toivottavasti koskaan olekaan.

Demarit, vihreät, vasemmistoliitto ja perussuomalaiset eivät ole sitoutuneita hankkimaan Suomen puolustusvoimille vähintään 64 hävittäjää korvamaan nykyisiä Hornet-hävittäjiä.

Kas, perussuomalaiset yhteisrintamassa punavihreiden kanssa.On syntynyt punaviherpersut. Laji jota ei puolustusministeri Jussi Niinistön johdolla olisi voinut kuvitellakaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja on jälkikäteen pyörtänyt tätä linjaansa. Erikoista, sillä puoluejohtajat vastasivat Ylelle lyhyen perustelutekstin lisäksi joko kyllä, ei tai en osaa sanoa. Eiköhän perussuomalaistenkin puheenjohtaja osaa vastata kerralla oikein näin yksinkertaiseen kysymykseen.

Demareiden sijaispuheenjohtaja Sanna Marin sanoi MTV:n mainiossa Asian ytimessä -ajankohtaisohjelmassa, että "missään ei ole lyöty lukkoon hävittäjien määrää, 64:ä, joka nyt julkisuudessa ollut keskustelussa. Eduskunta ei ole ottanut siihen kantaa ja hankintapäätös tehdään vuonna 2021".

Marinin mukaan hän kertoo demarien virallisen kannan. On hyvin vastuutonta, että demarit käy taistoon asiantuntija-arvioita vastaan. Eduskunta on jo ottanut kantaa hävittäjiin puolustusselonteossa vuonna 2017. Selonteossa sovittiin, että nykyisten hävittäjien suorituskyky korvataan täysimääräisesti.

Kysymys on siitä että montako konetta Suomen ilmavoimilla on valmiudessa ja lentokuntoisena. 64 hävittäjää on laskennallisesti vähimmäismäärä, jotta pystyy saamaan riittävän määrän koneita ilmaan. Neljän koneen taistelumuodostelmat pystyvät vuorottelemaan koko maan alueella taistelutehtävien ja huollon välillä. Tältä pohjalta on tehty valmistajille tarjouspyyntö 64 hävittäjästä. 

Sanna Marin voisi kertoa, että mikä osa Suomea jätetään puolustamatta?

Vihreän langan päätoimittaja Riikka Suominen kiittää Twitterissä Marinia ja linjaa, että "asevarustelu llisää väkivaltaa ja uhkia, ei vähennä sitä. Turvallisuusbudjetissa pitää huomioida, että suurin uhka Suomellekin on ilmastokriisi."

Suominen tekee paluun kylmän sodan aikaiseen retoriikkaan. Suomen puolustusmateriaalihankinnat vain lisäävät jännitettä, muilla onkin sitten rauhanohjuksia. Vihreille tyypillistä on tuoda ilmastonmuutos jopa siihen kun keskustellaan hankittavien hävittäjien määrästä. Ilmastohysteriaa.

Johtopäätös tästä kaikesta on selvä.

Punavihreä hallitus romuttaisi Suomen puolustuksen.

Ja kuten Timo Soini plokissaan kirjoittaa, Perussuomalaiset "ei todellakaan ole enää se puolue, jonka perustin yhdessä Raimo Vistbackan ja Urpo Leppäsen kanssa."

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu