Kuhmo, Sotkamo ja Kajaani

Tein lauantaina Kainuun sinisten kanssa kiertueen Kuhmossa, Sotkamossa ja Kajaanissa. Lunta pyrytti kuin saavista kaatamalla, mutta sehän ei maanläheisiä kainuulaisia hidasta. Sotkamo-lehtikin teki asiallisen jutun.

Tarjosimme maistuvaa makkaraa ja kävimme monta hyvää keskustelua. Tyytyväisiä oltiin Kainuun hyvään työllisyyskehitykseen, mutta huolta herätti sote-uudistuksen käsittely ja Kainuun ikääntyvä väestöpohja. Ymmärrettävästi.

Pirkko Mattila, Marko Lipponen, Marja Nousiainen, Anne Snellman, Jari Pirinen, Jarmo Viinala ja muut ehdokkaamme tekevät erinomaista työtä.

Tämän hallituksen aikana on Suomeen tullut kausitasoitetusti yli 130 000 uutta työllistä. Tämä on viimeisin luku. Aitoja työpaikkoja. Kainuu on saanut siitä osansa. Kainuussa työttömyys on laskenut yhtäjaksoisesti kolmen ja puolen vuoden ajan. Tällä hetkellä maakunnassa on jopa pulaa osaavasta työvoimasta.

Kainuun väki laittoi torilla kovillekin. Sanattomaksi ei koskaan pidä jäädä. Kaikkitietäväistä ei pidä esittää. Täytyy olla selvä linja, jota edistää ja puolustaa.

Eräs herrasmies totesi minulle, että ei sinua enää valita mihinkään.

Voi olla, vastasin, mutta meistä kahdesta vain toisella on mahdollisuus tulla valituksi eduskuntaan.

Täytyy olla ensin ehdolla, jotta voi tulla valituksi.

Eduskuntavaalien ehdokaslistat jätetään tiistaina. Olen todennäköisesti kuullut kaikki selitykset sille, että miksi ehdokkaaksi ei voisi lähteä. Joitakin hyviä perusteluita myös sille, miksi ehdokkaaksi on lähdettävä.

Olisin voinut itsekin vuosia sitten helposti kieltäytyä eduskuntavaaliehdokkuudesta. Ainahan on jotain ja sohva näyttää houkuttelevalta. Silloin en olisi tällä tiellä. Elämä on pienestä kiinni – täytyy tarttua hetkeen.

Lähde rohkeasti ehdolle!

Jos ei sinisistä niin sitten jostain toisesta puolueesta. Kansanvalta ansaitsee soturinsa.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu