ISIS:n kannattajat pysyköön poissa Suomesta

Suomesta on turvallisuusviranomaisten arvion mukaan lähtenyt yli 80 henkilöä Isisin hallitsemalle alueelle Irakiin ja Syyriaan. Lähtijöiden määrä on todennäköisesti suurempi. Ääri-islamistien kukistuminen on saanut Yhdysvallat vaatimaan Euroopan maita ottamaan vastaan vangittuja Isis-taistelijoita.

Isis on raakalaismainen terroristijärjestö. Sinisiltä ei heru sympatiaa aikuisille, jotka ovat vapaaehtoisesti lähteneet Suomesta Isisin riveihin. Näin linjaa sininen työministeri Jari Lindström.

Suomen valtion ei pidä auttaa Suomesta Isisiin liittyneitä aikuisia mitenkään Lähi-idässä, mutta lapsille on tapauskohtaisesti osoitettava armoa. Suomi kunnioittaa kansainvälistä lapsen oikeuksien sopimusta. Naisten osalta täytyy muistaa, että ISIS-taistelijoiden vaimot eivät todennäköisesti ole viattomia uhreja, vaan osallisia terroristijärjestön toimintaan.

Isisin aikuiset kannattajat saavat sen kohtalon, jonka ansaitsevat. Viestini Isisin kannattajille on selvä: älkää palatko Suomeen.

Suomen perustuslain mukaisesti jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus palata Suomeen. Nämä henkilöt on tuomittava paikan päällä tai jos nämä kansalaiset palaavat Suomeen, on heidät otettava välittömästi turvallisuusviranomaisten huostaan ja käynnistettävä tutkinta. Rikoksiin syyllistyneet kansalaiset tuomitaan Suomessa meidän lainsäädäntömme mukaisesti.

Hallitus sääti vuonna 2016 rangaistavaksi matkustamisen terroristisessa tarkoituksessa, mutta valitettavasti useat näistä henkilöistä liittyivät Isisin riveihin sitä ennen. Lisäksi nyt on eduskuntakäsittelyssä hallituksen lakiesitys, jonka mukaan tietyistä vakavista rikoksista, kuten terrorismirikoksista, voi kaksoiskansalainen menettää Suomen kansalaisuuden.

Esitän, että tulevaisuudessa kansalaisuuden menettämisen pitäisi olla mahdollista myös kansallisen turvallisuuden vaarantamisen nojalla. Isisin riveissä taisteleville on myös voitava jatkossa asettaa maahantulokielto kansallisen turvallisuuden perusteella.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu