Ilmastomarssi ydinvoiman puolesta

Jos punavihreät ovat tosissaan ilmastopäästöjen vähentämisessä niin odotan näkeväni heidät marssimassa puhtaan ydinvoiman lisärakentamisen puolesta. 

Vuoden 2020 alussa käynnistyvä Olkiluoto 3 tuottaa 15 prosenttia Suomen vuotuisesta sähköntarpeesta ilman suoria ilmastopäästöjä ja vähentää tarvettamme tuoda sähköä ulkomailta.

Tuhannet lapset ja nuoret ilmastolakkoilivat viime viikolla vaatien päättäjiltä toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Hyvää tarkoittaen tehty.

Sininen tulevaisuus tunnustaa ilmastonmuutoksen tieteelliseksi tosiasiaksi, jonka torjumiseksi Suomi tekee oman osansa. Suomi on onnistunut siinä, että talous kasvaa, mutta viime vuosina päästöt ovat pienentyneet. Siniset kannattaa sitä, että EU:n jäsenmaat saavuttavat yhdessä hiilineutraliuden ennen vuotta 2050.

Ilmastonmuutos on maailmanlaajuinen ilmiö. Suomen osuus maailman fossiilisten polttoaineiden käytöstä johtuvista hiilidioksidipäästöistä on 0,14 prosenttia. Suomen vuotuiset hiilidioksidipäästöt ovat 56 miljoonaa tonnia, kun esimerkiksi Intian päästöt ovat 2,5 miljardia tonnia. Intian hiilidioksidipäästöt kasvavat vuodessa yli kaksi kertaa koko Suomen päästöjen verran.

Totuus on, että Suomen ilmastoteoilla on hyvin pieni merkitys ilmastonmuutoksen torjunnassa. Voimme vain tehdä oman osamme.

Punavihreät luovat nuorille paniikkia sen sijaan että luotaisiin toivoa. Kaikkein vahingollisinta on olla perustamatta perhettä ilmastonmuutoksen vuoksi. Ilman lapsia ihmiskunnalla ei ole tulevaisuutta, joka on pelastamisen arvoinen.

Seuraava hallitus voi valita joko tutkittuun tietoon perustuvan realistisen tai tunnepohjaiseen pelotteluun perustuvan ilmastopolitiikan. Tästä on puhuttava näissä eduskuntavaaleissa.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu