Käsittämätön turvapaikanhakijaesitys Rinteeltä

En ollut uskoa korviani, kun demareiden puheenjohtaja Antti Rinne ehdotti Ylen eilisessä vaalipaneelissa suomen kielen kursseja ja työtä maassa laittomasti oleville turvapaikanhakijoille.

Suomessa on ongelma kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden kanssa. Meidän pitää saada heidät maasta ulos, koska heillä ei ole laillista perustetta oleskella täällä. Nyt Antti Rinne yhtäkkiä ehdottaa, että heidän pitää saada suomen kielen opetusta ja työtä. Aivan käsittämätön ehdotus.

Sehän olisi aivan valtava vetovoimatekijä. Tulet Suomeen ja tiedät, että vaikka turvapaikka-anomus ei mene läpi, saat opiskella suomea ja tehdä työtä. Oliko se demariläppä vai totista totta?

Siniset on sitä mieltä, että koko turvapaikkaprosessi on siirrettävä EU-rajojen ulkopuolelle. Eurooppa on mahdottoman edessä, jos vuoden 2015 tapahtumat toistuvat.

Suomen on heinäkuussa alkavalla EU-puheenjohtajakaudellaan ajettava voimallisesti Euroopalle yhteistä linjaa siinä, että turvapaikkaprosessi saadaan siirrettyä EU-alueen ulkopuolelle. Mikään muu ratkaisu ei helpota yhtä tehokkaasti Euroopan laajuista pakolaisongelmaa.

Olen huolissani siitä, että meillä on kohta pääministeri Antti Rinne, joka suorastaan haluaa houkutella ihmisiä hakeutumaan Suomeen ilman perustetta. Tulevan pääministerin tulee ajaa EU:n yhteistä jämptiä turvapaikkapolitiikkaa, jossa turvapaikkoja Eurooppaan myönnetään oikein perustein, ja turvapaikkaprosessi käydään Euroopan ulkopuolella.

Vaikka perussuomalaisten Halla-aholla oli eilen televisiossa tuhannen taalan paikka kertoa, miten hän estäisi turvapaikanhakijoiden tulon Suomeen, hän ei osannut vastata siihen vakuuttavasti, vaan alkoi pitkä kiemurtelu.

Lopulta Halla-aho ehdotti rajavalvontaa. Asia on kuitenkin niin, että jos turvapaikanhakija sanoo rajalla ’asylum’, hänen asiansa on käsiteltävä, on rajavalvontaa tai ei. Se on kansainvälisissä sopimuksissa. Edes Halla-aho ei irrottaisi Suomea kansainvälisistä sopimuksista. Paljon puhetta, mutta vähän villoja. 

Yksi sinisten esittämistä uusista keinoista on Itävallassa, Tanskassa ja Norjassa käytössä oleva malli. Valmiuslakia muutettaisiin niin, että jos turvapaikanhakijoiden tekemien hakemusten määrä ylittää kansallisesti asetetun rajan niin voisimme rajoittaa turvapaikkahakua Suomesta. Tätä ei Halla-aho esittänyt vaikka sai tuhannen taalan paikan suorassa lähetyksessä.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu