Kansanvallan soturin Rolf Sormon muistolle

Olen surullinen. Rolf "Fred" Sormo on kuollut pitkän sairauden jälkeen. Kansanvallan soturi on poissa.

Timo Soini, Urpo Leppänen, Kari J. Bärlund ja Raimo Vistbacka perustivat perussuomalaisen puolueen vuonna 1995 vennamolaisen aatteen jatkajaksi. Hyvät herrat istuivat Saarijärven Kalmarin kylän lomakeskus Rauhalan saunan lauteilla. Olenpa siellä joskus saunonut minäkin. 

Aivan hyvin tuolloin lauteilla olisi voinut olla hikoilemassa myös Rolf "Fred" Sormo.

Rolf "Fred" Sormo oli ensimmäisen kerran ehdolla Helsingin ylioppilaskunnan vaaleissa vuonna 1969. Fred toimi eduskunnassa Veikko Vennamon ryhmäsihteerinä 1970-luvulla, perusti Suomen maaseudun puolueen (SMP) nuorisojärjestön vuonna 1972 ja kuten Timo Soini on kertonut, Fred otti vuonna 1979 vastaan hänen jäsenhakemuksensa puolueeseen.

Fred toimi SMP:n suunnittelupäällikkönä 1980-luvulla ja oli perustamassa perussuomalaista puoluetta vuonna 1995. Fred toimi puoluesihteerinä vuosina 1996-1999 ja sen jälkeen kymmenen vuotta Perussuomalainen-lehden päätoimittajana. Fred oli myös vuosia Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Näin tärkeä mies Fred oli vennamolais-soinilaiselle aatteelle.

Vennamolais-soinilaista aatetta jatkoi Sininen tulevaisuus johon myös Timo Soini, Raimo Vistbacka, Rolf Sormo ja Urpo Leppäsen entinen puoliso Marja-Leena Leppänen liittyivät. Jokaisen yhtäläistä ihmisarvoa kunnioittavan politiikan puolesta. Jos ei ole sinisiä niin vennamolais-soinilainen aate poistuu Suomen puoluekartalta. Näin se vain on. Eduskuntavaalitulos antoi pohdittavaa. Siitä tuloksesta ei pääse yli eikä ympäri, vaan tulosta on kunnioitettava.

Eduskuntavaaleissa kaikki tekivät parhaansa. 50 vuotta ensimmäisen ehdokkuutensa jälkeen Fred oli sinisten ehdokkaana eduskuntavaaleissa. Fred katsoi vielä sairaalavuoteelta television vaalilähetykset ja lohkaisi osuvasti vierellä oleville: tämän asiantuntevampaa seuraa ette vaali-illalle saa. En ollut tuona iltana paikalla, mutta ihailin aina Fredin teräviä politiikan tilannekatsauksia.

Lämmin osanottoni Fredin perheelle ja omaisille.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu