Veronhimoiset Säätytalolla

Vihreät nimitti lobbaritoimiston osakkaan hallitusneuvottelijakseen ja yhtenä toisena neuvottelijana on Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki, joka ei ole ottanut lomaa työstään neuvottelujen vuoksi. Näin toimii vanhaksi puolueeksi muuttunut vihreä liitto. Vihreät: Älkää tehkö niin kuin me teemme, vaan niin kuin me sanomme.

Mutta puhutaanpa hetki hallitusneuvottelujen varsinaisesta pihvistä, rahasta.

SAK esittää hallitusneuvottelijoille, että hallitus päättää lähes miljardin euron veronkorotuksesta yrittäjille esimerkiksi poistamalla yrittäjävähennyksen. SAK haluaa tehdä solidaarisuusverosta pysyvän. SAK esittää myös varallisuusveron palautusta ja perintöveron kiristystä.

Näin ei kyllä työllistetä suomalaisia tai rohkaista yrittämään. Ottamaan riskiä. Ainakin kaikki huomaavat, että punavihreään hallitukseen liittyvä riski toteutuu täysimääräisenä.

Tältä se näyttää kun veronhimoiset pohtivat hallitusohjelmaa Säätytalolla.

"Linjamme on oltava nyt, että haetaan lisää verotuottoa, kun on lisämenoja, joita puolueet haluavat toteuttaa, ja on kestävyysvajetta," kommentoi SAK.

Demarit ovat SAK:n poliittinen siipi. SAK voisi siis vain sanoa suoraan, että valtion pohjattomaan kirstuun tarvitaan täydennystä kun yritetään toteuttaa demareiden katteettomia vaalilupauksia.

Mitä tekee hallitusneuvotteluissa keskustapuolue? Hyväksyykö keskusta, että punavihreät pyyhkivät lattiaa sen kynnyskysymyksellä? 

Keskusta nimittäin vaati kynnyskysymyksenä, että yrittäjien ja yritysten verotusta ei kiristetä. Nyt vain on pidettävä linja.

"Meille oli tärkeää, että Suomi saa yrittäjämyönteisen hallituksen," sanoi Anna-Maja Henriksson kun läksi punavihreiden kanssa hallitukseen. Henrikssonille tärkeintä lienee ollut, että Suomi saa Rkp:n hallitukseen.

 

PS. Pohdin kotona ääneen että tekisi mieli ostaa uusi televisio. Vaimo ei vakuuttunut vaikka sanoin että voisimme ostaa television ilman taloudellisia rajoitteita. Pohditaan Rinteen ajattelun mukaisesti taloutta sitten kun lasku tulee maksettavaksi.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu