Kremlin hyödylliset hölmöt

Eräs opettavainen venäläinen sananlasku kuuluu "kazak berjot što ploha ležit" eli "kasakka ottaa sen, mikä on huonosti kiinni". Näin viisaasti sanoi Maanpuolustuskurssin puheessaan Tasavallan presidentti Sauli Niinistö marraskuussa 2014.

Perussuomalaisten Eurooppa-politiikan ideologi Olli Kotro on junaillut ahkerasti puoluettaan samaan ryhmään eurooppalaisten äärioikeistolaisten puolueiden kanssa.

Yhteisen ryhmään on tyrkyllä muun muassa Marine Le Penin Kansallinen rintama, joka on saanut rahoitusta venäläispankilta, Putin-paita päällä viihtyvän ja Venäjä-pakotteita vastustavan Matteo Salvinin Lega ja juuri puolueensa johdosta Venäjä-kytkösten vuoksi eronneen, venäläisten liikemiesten kanssa korruptioon valmiin Heinz-Christian Strachen FPÖ.

Onhan se kumma, jos tällaisten iloisten veikkojen seuraan liittymisestä meitä väitetään Venäjä-mielisiksi, ovat perussuomalaiset vouhkanneet somessa niin että tanner tömisee.

Nykyisen Perussuomalaisen puolueen Venäjä-mielistä linjaa voi arvioida vanhalla kunnon ohjeella: Jos jokin ääntelee kuin ankka, kävelee kuin ankka ja näyttää ankalta, se todennäköisesti on ankka.

"Yhteistyö Naton kanssa ja vieraat joukot Suomen alueella antavat ristiriitaisia signaaleja eivätkä paranna turvallisuustilannetta," sanoo Olli Kotro uutistoimisto Eurasia Dailylle.

"Suomen on irrottauduttava Schengenin sopimuksesta ja perustettava Venäjän kanssa erityinen viisumivapaa vyöhyke yhdysvaltalaisen ESTA-matkustuslupajärjestelmän tapaan," jatkaa Kotro.

Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun nykyiset perussuomalaiset toimivat idän juoksupoikina.

Kansanedustaja Tom Packalen on ihmetellyt miksi Venäjää syytetään Salisburyn hermomyrkkyiskusta ja paheksunut siihen liittyviä venäläisdiplomaattien karkotuksia. Kansanedustaja Juho Eerola on ollut valmis hyväksymään Ukrainalta laittomasti vallatun Krimin osaksi Venäjää.

"Silloin kun Venäjä, tai Neuvostoliitto, vei meiltä Karjalan ja yhteyden Jäämerelle, ei asetettu mitään pakotteita. Silloin aloitettiin idänkauppa. Oliko haittaa siitä," loihti Eerola lausuman.

Kremlin hyödylliset hölmöt. Vaarallisinta on että tällä porukalla on eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajuus. Nimittäin kansanedustaja Laura Huhtasaari, joka arvioi aikanaan Twitterissä, että "kukaan ei pysty auttamaan Suomea, jos Putin tulee tänne". Huhtasaari jatkoi twiittaamalla, että "Putin tekee mitä haluaa ja tietää realiteetit".

Viime lauantaina Huhtasaaren saattoikin löytää Milanosta Salvinin viereltä. Joku voisi nähdä siinä symboliikkaa sille, minkä kainaloon Suomea yritetään viedä.

Entä miten on puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho selittänyt puoluetoveriensa puheita?

"Esimerkiksi suhtautuminen Venäjä-politiikkaan on tekijä, joka on jakanut voimakkaasti kansallismielisiä puolueita Euroopassa. Voidaan toisaalta kysyä, onko tämä keskeisin kysymys meidän kaltaisillemme puolueille. Sanoisin, että ei ole," linjaa Halla-aho.

Nykyisille perussuomalaisille Suomen kansallista turvallisuutta ja itsenäisyyttä suojaava ulko- ja turvallisuuspoliittinen linja ei ole keskeinen kysymys.

Nyt viimein tiedämme, että mitä "Suomi takaisin" tarkoittaa. Olli Kotro voi hankkia perussuomalaisille uudet paidat:

"Kiitos 1809-1917."

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu