Demareiden unelmahöttöä

Yli kymmenen vuotta sitten Erkki Tuomioja lyttäsi demareiden vaalikampanjan kutsumalla sitä "unelmahötöksi". Käypä käsite tänäkin päivänä, kun katsoo Antti Rinteen unelmaryhmän suunnitelmia.

Kaikkea nyt sanomaani on käsiteltävä sillä oletuksella, että hallitus kyllä syntyy, kun demarit ja vasemmistoliitto saavat rahat, keskusta maakunnat, vihreät moraalisäteilyn ja Rkp kielilisän. 

Hallitusneuvotteluissa on perinteisesti neljä vaihetta. Neuvottelut alkoivat vaiheella "mukavaa on" jota seurasi "vaikeaa on". Se jatkui viime viikonlopun yli. Nyt on menossa vaihe "lähellä on" ja viimeinen vaihe on "purkissa on". Sitten jokainen saa vuorollaan sanoa hallitusohjelmasta, että "hyvää on".

Tilastokeskus ilmoitti tänään, että Suomen talouskasvu jäi alkuvuodesta 1,2 prosenttiin. Aiemmin kasvuennuste alkuvuodelle oli 2,2 prosenttia, joten toteutunut kasvu on ollut prosenttiyksikön heikompi.

Vesimelonihallitus tuo yli neljän miljardin euron menonlisäykset neljän vuoden aikana. Pysyviä menoja lisätään 1,2 miljardilla eurolla ja uusia kertaluonteisia menoja aiotaan toteuttaa kolmen miljardin euron edestä. Uusia menoja katetaan kirjaamalla ohjelmaan täysin epärealistinen kahden prosentin vuosittainen talouskasvu. Kasvuarvio on vedetty hallitusohjelmaan stetsonista.

Demareiden unelmahöttöä.

Todennäköisempää on että verotus kiristyy enemmän kuin suunnitellut 700 miljoonaa euroa. Punavihreiden tekemät vaalilupaukset maksavat maltaita vaikka sosialistin satanen onkin ehkä viisikymppiä. Eiköhän neljän vuoden aikana tehdä myös leikkauslistoja, kun tulee taloustaantuma ja perussuomalaisten italialaiset ystävät pelaavat uhkarohkeaa tai rutiköyhää euroalueen kustannuksella.

Mainio konservatiivimeppi Daniel Hannan muistutti Twitterissä, että poliitikot eivät käytä julkisiin hankkeisiin omaa rahaansa. Punavihreät eivät ole nyt anteliaita kun he "käyttävät enemmän" ja me emme olleet ilkeitä, kun me "käytimme vähemmän". 

Kuka maksaa?

Sinä maksat.

 

PS. Muutama ajatus Leijonien kultajoukkueesta. Joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään. Niin politiikassa kuin jääkiekossakin. Joukkuepelaajat ratkaisevat. Ja jos on kaikki joukkuepelaajia kuten Leijonilla niin on mestari. Ansaitusti.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu