Sitoutumattomaksi

Kesällä on ollut aikaa pohtia maailmanmenoa. Mennyttä ja tulevaa. Kiitän kaikkia sinisiä kovasta vaalityöstä, jonka teimme yhdessä. Teimme yhdessä parhaamme ja menimme päätyyn asti. Valitettavasti pääty myös tuli eduskuntavaalituloksessa vastaan. Nähdäkseni samalla menetimme puolueena riittävät toimintaedellytykset vaikka mukana on paljon hyviä ja fiksuja ihmisiä. Puheenjohtaja Kari Kulmala on erinomainen poliitikko ja poliisimies.

Kerroin ennen kesäkuun alussa pidettyä puoluekokousta ensin puoluehallitukselle ja sitten kenttäväelle, että jos puolue päättää jatkaa, niin en voi olla mukana toiminnassa. Koen eduskuntatyössä ja vaaliehdokkaana täyttäneeni velvollisuuteni puolueelle. Lopulliseen ratkaisuuni vaikutti myös se, että sinisten entiset ministerit ovat kesän aikana ilmoittaneet julkisuudessa jättävänsä päivänpolitiikan valtuustotyötä lukuunottamatta. 

Olen päättänyt erota puoluejäsenyydestä ja toimia sitoutumattomana. Sovimme hyvässä yhteisymmärryksessä, että jatkan Espoossa sitoutumattomana sinisessä valtuustoryhmässä. Toimin kaupunginhallituksen ja sen alaisen konsernijaoston jäsenenä. Espoo on upea kasvava kaupunki, jota olen innostunut kehittämään.

En osaa olla puoluetoiminnassa säästöliekillä. Politiikka vaatii veronsa niin itseltä kuin perheeltäkin. En voi vaatia muilta sellaista, mitä en voi vaatia itseltäni. Jos joku pohtii, että miten olen onnistunut työssäni, niin kysykää viime kaudella johtamani eduskuntaryhmän väeltä. Tyydyn heidän arvioonsa. Sinisten taipaleesta voin kertoa tarkemmin myöhemmin muistelmissani.

Julkisessa tehtävässä palveleminen on vahva kutsumus. Olen ollut päivänpolitiikassa yli kymmenen vuotta. Se on ollut antoisaa ja opettavaista aikaa, mutta syksyllä on hengähdys- ja tuumaustauon paikka. Keskityn perheen parissa olemiseen, valtiotieteiden maisteriksi opiskeluun Turun yliopistossa ja valtuustotyöhön. Isänä sitä eniten pohtii, että millainen elämä lapselle siunaantuu. Mihin vie elämän matka. Toivottavasti saan olla sitä näkemässä ja kokemassa.

Läheisteni mukaan olen nyt paljon rennompi ihminen. Muut näkevät heti muutoksen, jonka huomaaminen vaatii itseltä aikaa. Tämä kesä perheen kanssa on ollut yksi elämäni parhaista. Jokaisella pilvellä on hopeareunus. Olen kiitollinen elämästä.

Päätän syksyn aikana, että jatkanko politiikassa vai teenkö jotain aivan muuta. Jokaisen politiikassa mukana olevan on tehtävä omat ratkaisunsa ja kunnioitan jokaisen päätöstä.

”Kiitä siitä, mitä on ollut. Luota siihen, mitä on tulossa. Rakasta sitä, mitä on.”

Siinäpä hyvä elämänohje noudatettavaksi.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu