Punavuoren mediasirkus

Muistatteko kun perussuomalaiset ehdottivat, että työttömät laitettaisiin marjastamaan ja sienestämään? Perinteiseen tapaan ehdotus tyrmättiin julkisuudessa naurettavana populismina. Työttömiltä ei mediassa kyselty heidän työhaluistaan tai etsitty heille sankoja kissojen ja koirien kanssa. Suomen metsien hiljaiset puurtajat jäivät vaille huomiota.

Helsingin kaupunki ilmeisesti hukkuu lumeen, mutta silti varusmiesten apu ei kelpaa. Entä mitä tapahtuu, kun vapaaehtoisjärjestö laittaa turvapaikanhakijat lumitöihin Helsingin Punavuoressa?

Lumilapioiden hausta kirjoitetaan jo viikkoa ennen. Kun suuri päivä viimein koittaa, paikalla on kymmenkunta toimittajaa ja kuvaajaa. Juttu leviää kymmeniin lehtiin ja nettiuutisiin STT:n kautta. Järjestäjien tempauksesta vai pitäisikö sanoa selkeämmin ”mediatempauksesta” on pätkä Ylen, MTV3:n ja Nelosen uutisissa. Ylen reportaasi koostuu lähinnä hilpeästä mäenlaskusta ja lumileikeistä. Ei sinänsä ihme, sillä kovin mielekästä uutista ei lumenluonnista saa tehtyä.

Aamulehden mukaan mukana oli myös Suomen Punainen Risti. Antamassa laastareita vai kenties nauttimassa stahanovilaisten työn sankareiden saamasta positiivisesta mediahuomiosta?

Jokainen voi miettiä, että mitkä ovat motiivit sen taustalla, että parin tunnin lumenluonti Suomessa ylittää valtakunnallisen uutiskynnyksen. Kyseessähän ei kuitenkaan voi olla se, että media pitää erikoisena turvapaikanhakijoiden työntekoa. Tempauksen vilpitön tarkoitus oli varmasti saada turvapaikanhakijoille mielekästä tekemistä, mutta mediapyöritys teki siitä pannukakun. Mitähän mieltä lunta luoneet turvapaikanhakijat ovat urakkansa televisioinnista?

Nyt ymmärrän paremmin, miksi luimme lukiossa Franz Kafkan novelleja. Niistä oppi yhtä ja toista elämästä. Perussuomalaiset voisi esittää turvapaikanhakijoille työvelvoitetta. Se ei varmaan herättäisi tällaista ihastusta?

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu