Suomi tiukasti Euroopan unionin puristukseen

Perustuslakikomitea esittää, että Suomen perustuslain 1 pykälän 3 momenttiin lisätään toteamus, että ”Suomi on Euroopan unionin jäsen”. Se voi tuntua pieneltä yksityiskohdalta, joten miksi EU:n tinkimättömät kannattajat haluavat perustuslakiin maininnan jäsenyydestä?

Syy on luonnollisesti poliittinen. Mikäli kansanedustajien enemmistö haluaisi erota EU:sta, jäsenyyden kannattajat voisivat vedota siihen, että se on kirjattu perustuslakiin. Ensin pitäisi siis muuttaa perustuslakia. Sama asia tapahtuu jo joka kerta, kun esitetään Suomen muuttamista virallisesti yksikieliseksi – RKP kaivaa esiin perustuslain.

Perustuslain kiirelliseen muutokseen vaaditaan 5/6 enemmistö eduskunnassa tai lainmuutoksen vaalien yli lepääminen ja sitten 2/3 enemmistö uudessa eduskunnassa. EU-jäsenyyden sementoiminen perustuslakiin olisi selkeä takaisku EU:hun kriittisesti suhtautuville.

Kansanedustaja Raimo Vistbacka, Perussuomalaisten edustaja Perustuslakikomiteassa, jätti mietintöön eriävän mielipiteen.

”Suomi kuuluu tällä hetkellä jäsenenä lukuisiin kansainvälisiin järjestöihin, kuten Yhdistyneisiin Kansakuntiin ja sen alajärjestöihin, Euroopan unioniin, Euroopan neuvostoon ja Pohjoismaiden neuvostoon sekä osallistuu monitahoisesti
muuhun kansainväliseen yhteistyöhön esimerkiksi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön piirissä. En näe minkäänlaista perustetta sille, että Suomen jäsenyyksistä mainittaisiin ainoastaan Euroopan unioni,” Vistbacka kirjoittaa osuvasti.

Miten lainmuutoksen voisi estää? Ensimmäinen keino on nostaa kissa pöydälle ja kansalaisten tietoon. Tosiasia kuitenkin on, että lähes puolet suomalaisista äänesti aikanaan EU-jäsenyyttä vastaan. Kriittisiä mieliä on siis varmasti edelleen paljon. Näytetään asiaa junnaaville, että moinen toteamus perustuslaissa ei ole kansan tahto.

Toinen keino on äänestää sellaisia puolueita ja ehdokkaita, jotka ovat muutosesitystä vastaan. Perussuomalaiset, minä mukaanlukien, suhtautuu EU:hun maalaisjärjellä ja kriittisesti. En väitä, etteikö laitos olisi saanut mitään hyvää aikaan, mutta negatiiviset puolia on aivan liikaa.Nyt meidät halutaan sitoa tiukasti EU:n liekaan.

Onneksi puolueen puheenjohtaja ja europarlamentaarikko Timo Soini on todennut, että ”tulen henkilökohtaisesti tekemään kaikkeni, jotta eduskuntavaalikamppailun tuloksena tämä älytön uussuomettuneisuuden hanke torjutaan”.

Tervetuloa mukaan taisteluun.

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu