Tervetuloa töihin Suomeen

Maahanmuuttoministeri Astrid Thorsilta kysyttiin (HS Kuukausiliite 2/10), miksei maahanmuutto voi olla lähtökohdiltaan itsekästä Yhdysvaltain ja Australian tapaan. Thorsin mukaan nuo maathan ottavat kymmeniä tuhansia ihmisiä! Thors jättää taitavasti huomioimatta sen, että Yhdysvalloissa asuu 308 miljoonaa ja Australiassa 22 miljoonaa ihmistä eräissä pinta-alaltaan maailman suurimmissa valtioissa.

Suomessa asuu reilut viisi miljoonaa ihmistä. Pääministeri Matti Vanhanen on todennut, että jos meidät löydetään yhtä laajasti kuin muut Pohjoismaat, turvapaikanhakijoita voi olla jopa 20 000 (HS 12.11.2009). Ja tuohon lisätään vielä muista syistä maahan tulevat.

Toimittajan mukaan suomalaiset ovat lähteneet samalla tavalla ulkomaille parempaa elämää etsimään. Nämä suomalaiset olivat työperäisiä siirtolaisia. En usko, että kellään on mitään työperäistä maahanmuuttoa vastaan.

Kirjoitus on julkaistu Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen 3/10 Postia-palstalla.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu