Ekoterrorismi roihuaa Turussa

Kahta nuorta eläinaktivistia uhkaa ehdoton vankeustuomio epäillystä osallisuudesta ihmishenkiä vaarantaneeseen turkisliikkeen polttoyritykseen. Toinen epäillyistä on Verkkouutisten mukaan sama 25-vuotias, joka on toiminut yhdyshenkilönä Oikeutta eläimille -järjestön sikala- ja turkiseläinkampanjoissa.

Tuhopolttoyritys tapahtui Turussa heinäkuussa 2008. Kaksi ihmistä murtautui yöllä Turun Yliopistonkadulla pieneen turkisliikkeeseen, kasasi turkiksia ja laittoi ne sytytysaineiden avulla tuleen. Ikkunaan he kirjoittivat kirjaimet EVR. Tässä reaktioita tekoon Eläinoikeusfoorumin keskustelupalstalta.

Vakavan polttoiskuyrityksestä öisessä Turun keskustassa teki se, että turkisliike sytytettiin sisältä kerrostalossa. Poltettu turkisliike sijaitsi viisikerroksisen talon alakerrassa. Liikkeen yläpuolella nukkui 79 asunnossa kymmeniä, ehkä jopa yli sata ihmistä. Talossa asuu muun muassa lapsia ja liikuntarajoitteisia vanhuksia.

Palo olisi pelastuslaitoksen mukaan levinnyt pystysuunnassa erittäin nopeasti. Vanhassa talossa on ohuet, puiset ja sahanpurulla eristetyt välipohjat. Pelastajat saivat tilanteen käsiinsä viime hetkillä. Poliisi löysi läheltä roskasäiliöstä hylättyjä vaatteita. Niiden DNA ja muut jäljet yhdistivät vasta äskettäin 25-vuotiaan tuhopolttoon.

”Julkisuudessakin nähty 25-vuotias on OE:n keskeisiä toimijoita, joka on mm. kommentoinut maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan ja pääministeri Matti Vanhasen lausuntoja asiassa”, Verkkouutiset kirjoittaa.

Joulun 2007 alla nähdyistä Oikeutta eläimille -yhdistyksen videoista paljastui myöhemmin, että samaa videomateriaalia oli jo julkaistu netissä Eläinten Vapautusrintaman (EVR) nimissä.

Vihreiden puheenjohtajan ja työministeri Anni Sinnemäen entinen eduskunta-avustaja Salla Tuomivaara oli yksi Oikeutta eläimille-järjestön perustajista. Hän ei liity tähän tekoon, mutta eläinaktivismi ilmiönä liittyy puolueeseen.

Onko Erkki Tuomioja nyt huolissaan ”terroristiryhmistä, jotka ovat hakeutuneet vihreiden helmoihin” ja irtisanoutuuko vihreiden puoluejohto tällaisista teoista?

Näiden ihmisten ainoa tavoite on lopettaa kaikenlainen eläinten hyötykäyttö. ”Kaikenlainen eläinten hyötykäyttö, esimerkiksi lihansyönti, on ylellisyystuote, jota emme tarvitse. Kuten turkistarhauksessa, ei eläinten muussakaan käytössä ole olemassa ’harmaata aluetta’ tai kompromissin mahdollisuutta,” tunnettu eläinaktivisti Joni Purmonen toteaa Ylioppilaslehdessä (1996).

Purmonen ei usko, että ”radikaaleimmatkaan suomalaisryhmät koskaan ylittäisivät sitä rajaa, että ne ryhtyisivät toimimaan ihmisiä vastaan”.

Seuraavana vuonna Purmonen jäi kiinni Orimattilassa suoritetusta tuhotyöstä. EVR:aa voi historiaa tarkastellen pitää Oikeutta eläimille -yhdistyksen piilotoimintana. Julkisuudessa kasvot halutaan pitää puhtaana.

Silti media jättää kertomatta näiden järjestöjen todellisesta luonteesta. Ne ovat yksinkertaisesti ekoterroristeja.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu