Vasemmistosta ja mediasta

Vasemmistoliitto vaihtoi jokin aika sitten logonsa nimen ”Vasemmistoksi” ja häivytti ulkoasusta punaista vihreän kustannuksella. Puolueen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kirjoitti taannoin teoksen Punavihreä sukupolvi, joten asemoituminen lähemmäs Vihreitä on vain loogista jatkoa hänen ajatuksilleen. En vain usko, että kahdelle samanlaiselle puolueelle on Suomessa tilausta.

Kun Perussuomalaisten gallup-kannatus laski, Helsingin Sanomat spekuloi isoin otsikoin puheenjohtaja Timo Soinin Brysselin-komennuksen aiheuttamasta kannatuskadosta. Kun kannatus Ylen viime tutkimuksessa nousi yhdessä kuukaudessa prosentin ja ohi Vasemmistoliiton, Helsingin Sanomat kirjoitti lyhyesti Perussuomalaisten nostaneen ”hieman” kannatustaan.

Samaan aikaan Helsingin Sanomat ei ruodi lainkaan sitä, että Vasemmistoliiton kannatus on laskenut prosentin joka eduskuntavaaleissa vuodesta 1995 lähtien ja trendi jatkuu tuoreimmassa gallup-tuloksessa (vuoden 2007 vaaleissa 8,8 prosenttia, gallupissa 7,6). Analyysille olisi ollut paikkansa, kun Vasemmistoliitto täytti 20 vuotta. Sen sijaan lehti kirjoitti myönteisen jutun nuoresta vasemmistolaisesta, joka syntyi samana vuonna kuin puoluekin (HS 1.5.2010).

Mitä syytä suomalaisella duunarilla olisikaan äänestää Vasemmistoliittoa? Arhinmäki puhuu kuin työläisen arjesta vieraantunut anarkisti, koska on sellainen, presidentin itsenäisyysjuhlien kuokkavieraana tunnettu. Sellaisia on ihan riittävästi Vihreissä, joten duunarin suunta on Perussuomalaisiin, keskustalaiseen työväenpuolueeseen, joka ajaa tavallisen veronmaksajan asiaa. Niiden, jotka pölyn laskeuduttua maksavat anarkistien kolttoset.

Helsingin Sanomien valitsemassa näkökulmassa yhdistyvät kaksi asiaa – politiikan henkilöityminen ja Helsingin Sanomien punavihreys, joka johtuu joko toimittajakunnan yleisestä punavihreydestä tai lehden valitsemasta tietoisesta linjasta.

Hyvä esimerkki on taannoinen Perussuomalaisten vaaliristeily, josta raportoinut toimittaja Miska Rantanen kyllä huomioi näyttävästi Hottentottilaulun, mutta myönteisempi asia eli Perussuomalaisten Nuorten saamat irakilaissyntyiset jäsenet uutisoi vain verkkolehti Uusi Suomi. Rantanen kuittasi asian yhdellä lauseella. Hän kirjoitti myös aiemmin mainitsemani Vasemmistoliiton synttärijutun.

Vasemmistoliiton ohi pyyhältävän Perussuomalaisten on turha odottaa maan valtalehdeltä myönteisiä juttuja. Varsinkaan vaalien alla, jolloin suurin osa mediasta tekee todennäköisesti kaikkensa pienentääkseen puolueen odotettua vaalivoittoa.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu