Aika ajaa vääjäämättä pakkoruotsin ohi

Kokoomuksen puoluekokous äänesti viisaasti pakkoruotsin poistamisen puolesta, mutta puheenjohtaja Jyrki Kataisen mukaan ”mikään ei tule muuttumaan”. Hän ei aio ottaa kokousedustajien kantaa huomioon. Niiden, jotka varmistivat hänen uudelleenvalintansa.

Jos kerta puoluekokouksen päätöksellä ei ole merkitystä, niin onko Kataisen uudelleenvalintakaan kirkossa kuulutettu? Ei kannata ilmeisesti saada sellaista kuvaa, että äänestämällä voisi vaikuttaa. Katainen on niin röyhkeä, että ei aio ottaa huomioon sitä, että Kokoomuksen sääntöjen 7 §:n mukaan ”ylintä päätösvaltaa käyttää puoluekokous.”

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Suomesta tulisi tehdä virallisesti yksikielinen, kuten Perussuomalaisten Nuorten kannanotossa todetaan. Virallinen kaksikielisyys ei ole perusteltua taloudellisesti, demografisesti tai maahanmuuttajien integraation kannalta. Ruotsin kieli tulisi muuttaa viralliseksi vähemmistökieleksi, jonka oikeudet taattaisiin alueellisesti.

Pakollinen ruotsin opetus tulisi poistaa kaikilta opintoasteilta, jotta resursseja vapautuisi valtakielien opiskeluun. Nämä toimet takaisivat ruotsin kielelle todellisia tarpeita vastaavan aseman suomen kielen rinnalla. Taannoin Yle X haastatteli minua asiasta, jolloin sain tilaisuuden kertoa perustelut suuremmalle kuulijakunnalle.

Kataisen mukaan kokous hyväksyi toisessa käsittelemässään aloitteessa ruotsin kielen aseman Suomen perustuslaissa, joten ”siltä osin kun on ristiriitaa, ei ole pakkoa muuttaa olotilaa”.

Hän on siis täysin samaa mieltä kuin RKP:n aiempi puheenjohtaja Jan-Erik Enestam, joka sanoi, että ”Suomen kaksikielisyys on olemassa vain, jos suomenkieliset pakotetaan opettelemaan ruotsia. Koko Suomea koskeva kaksikielisyys on keinotekoinen ja perustuu suomenkielisille asetettuihin ruotsin taidon vaatimuksiin” (HS 28.12.2005).

Suomen virallinen kaksikielisyys on keinotekoinen järjestely, johon vaaditaan pakkoruotsia. Tuntijakotyöryhmän esityksessä ruotsin kielen opiskelu alkaisi jo 5. luokalla, vaikka useat kyselyt ovat osoittaneet, että valtaosa kansasta vastustaa pakkoruotsia. Kokoomuksen puoluekokouksen tapahtumat ovat vain yksi esimerkki siitä, kuinka kansan ääni vaiennetaan. Eliitti sanelee ehdot. Suomen kielellä on Ruotsissa vähemmistökielen asema ja sen suomat oikeudet. Onko Ruotsi siis pelottavan populistinen rasistimaa, kuten RKP antaa meidän kannanotoistamme ymmärtää?

Suomenkielisten tulisi ymmärtää, että RKP ei ole enää suurin este järkevän kielipolitiikan tiellä. Suurimmat esteet ovat vanhojen puolueiden kuten Kokoomuksen johtajat, jotka haluavat myötäillä ankkalammen ajatuksia. Keskusta jo ilmoitti pysyvänsä pakkoruotsin takana ja Kataisen linja on, että puolueen täytyy nauttia RKP:n eikä äänestäjiensä luottamusta.

Muutosta haluavalla äänestäjällä ei ole ensi eduskuntavaaleissa kuin yksi vaihtoehto.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu