Perussuomalaiset neljänneksi suosituin puolue

Ylen tuorein puoluekannatusmittari kertoo, että Perussuomalaiset on noussut ohi vihreiden neljänneksi suosituimmaksi puolueeksi. Perussuomalaisia ilmoitti äänestävänsä ennätykselliset 10,1 prosenttia vastanneista, kun vihreiden kannatus laski 9,5 prosenttiin.

Kymmenen prosentin ylittäminen kova saavutus, mutta väittäisin että vielä tärkeämpää on nousta neljänneksi suurimmaksi.

Neljäs sija on psykologisesti erittäin merkittävä, minkä huomaa myös Ylen taulukkografiikasta. Aiempien kannatustutkimuksien ensimmäisessä kuvassa näytettiin neljä suurinta, nyt enää kolme. Mistäköhän johtuu?

Vaikuttaisi siltä, että puolue on saanut lisäkannatusta vasemmistopuolueilta SDP:ltä ja Vasemmistoliitolta. ”Oppositiosarjassa Soini jatkaa demareiden raatelua”, kuten kokoomuslainen Lars-Erik Wilskman osuvasti toteaa. Saa vain nähdä, että kuinka kauan puolue on enää oppositiossa.

Muistan kun sanoin puolueristeilyllä puoluesihteeri Ossi Sandvikille, että puolue saa 2011 eduskuntavaaleissa yli 10 prosentin kannatuksen. Sandvik naureskeli ja toppuutteli. Ei taida enää.

Ennustukseni sai uskottavuutta. Seison sen takana entistä tiukemmin – kymppi rikotaan myös vaaleissa.

simonelo

Kahden pojan isä. Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Vapaata markkinataloutta kannattava tolkun oikeistokonservatiivi. Autoilija. Videopelaaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu