Pakistan kaivakoon omaa kuvettaan

Viime aikoina pääulkomaanuutisena on ollut Pakistanin tulvakatastrofi. Inhimillinen hätä on valtaisa, mutta se mikä on herättänyt eniten ihmetystä on länsimaiden ja siinä samassa mallioppilas Suomen pakonomainen tarve ruoskia itseään.

Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa todettiin 20.8.2010, että ”Pakistan tarvitsee jokaisen sentin, joka vain liikenee”.

Se on varmasti totta, mutta se ei oikeuta putsaamaan vain länsimaiden jo taantuman pöllyttämiä taskuja. Kesäkuun alussa kerrottiin, että Pakistan aikoo ostaa Yhdysvalloilta taisteluhelikoptereita ja raskasta aseistusta 2,5 miljardilla dollarilla. Kauppasopimus on vain tuorein tapaus. Pakistan on viime vuosina ostanut aseita useiden miljardien arvosta ja vuosien 2002-2006 välillä maa käytti yksin Yhdysvalloista hankittuihin aseisiin 8,4 miljardia dollaria.

Voisi sanoa, että Pakistan käyttää aseisiin jokaisen dollarin, joka vain liikenee. Kun on kyse luonnonkatastrofista, yhtäkkiä maa muuttuukin rutiköyhäksi viattomaksi pulmuseksi, joka on länsimaiden tuen armoilla.

Samaan aikaan kun Pakistan haluaa kaivaa kuvettamme, se kaivaa maata jalkojemme alta. Pakistan tukee salaa Taliban-liikettä, joka kylvää tuhoa Yhdysvaltain ja kansainvälisten joukkojen, muun muassa Suomen, valvomassa naapurimaa Afganistanissa.

Yhdistyneet kansakunnat esitti tulvauhreille kerättävän 459 miljoonaa dollaria eli 357 miljoonaa euroa (HS 20.8.). Sellainen summa löytyy varmasti Pakistanin kirstujen kätköistä.

Kaiken tämän tietäen länsimaat syyttävät itseään Pakistanin tilanteesta. Kuinka johtajamme voivat sulkea silmänsä näin?

Helsingin Sanomat menee vielä pidemmälle itseinhossa. Lehden kirjoituksen mukaan avun hitauteen ”syyllisiä ovat suurin osa suomalaisista”.

Ovatko suurin osa pakistanilaisista syyllisiä siihen, että eivät vaihda itsekkäitä johtajiaan?

Sen tiedän, että suomalaisilla siihen olisi mahdollisuus. Ensi vuonna.

0
simonelo
Kokoomus Espoo

Perheenisä. Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Länsi-Uudenmaan varavaltuutettu. Oikeistolainen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu